<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Wolverhampton 1-2 Liverpool - Kapitány, ó Kapitányom!

2020. január 24. 16:19 - N.A.Á

Tegnap A Wolverhampton ellenében léptünk pályára a  Molineux stadionban. 

 A meccs nagy iramban vette kezdetét, az 7. percben már Trent- Alexander Arnold veszélyeztethetett volna, ha a labda nem pattant volna le a sorfalról. Az ezt követő, szintén TAA által elvégezett szöglet után, Kapitányunk emelkedett a Farkasok védelme fölé, és fejelt a Wolves kapujába. 8. perc 0-1

Hendo öröme, a gólja után.

   

Az első 10 minutum után elkezdett ébredezni a hazai gárda, Doherty hagyott ki egy ordító ziccert a 11. percben, aztán a Farkasok 9-ese Jimenez esett el a 16 méteren belül. A 20. percben már újra mi veszélyeztettünk Mo Salah révén, aki  megcsinálta a nehezét,   majd telibe lőtte a kapuban tartózkodó hazai védőjátékost. Az első 45 perc lejárta előtt akadt még egy célt tévesztett Raul Jimenez lövés, és egy elbaltázott Salah ziccer is. Ám ami a csapat szempontjából a legfontosabb történés, az a 33. percben történt. Ekkor  Sadio Mané jelezte kezével, hogy cserét kér. Először a földre huppant a szenegáli ifjú, azt követően felállt, majd megint leült. A helyére egy bizonyos Takumi Minamino érkezett, a téli szerzemény. Ez volt élete első PL mérkőzése. Mané sérüléséről  még nem sokat tudni.

 

 

       

A második játékrész eszeveszett iramot hozott, kezdődött mindez a 49. minutumban mikor is, egy gyenge Salah lövés alapozta meg a második félidő tempóját, aztán szorosan a lövés után egyenlített a házigazda. A változatosság kedvéért egy Jimenez-Traoré összjátékot követően az utóbbi játékos kanyarította középre a játékszert, miután a portugál ék fejelt tisztán a kapu jobb oldalába. A Wolves a gól után sem hagyott alább, az 55. percben Alissonnak kellett kiütni egy Moutinho-szabadrúgást. A 60. percben már újra mi veszélyeztettünk, egy levágódó Salah lövés után Firmino helyezte Rui Patricio kezébe a játékszert. A 65. minutumban Adama Traoré forgatta meg Robbot, és célozta meg az alsót, ám Brazil kapusunk gyönyörűen leért a lövésre. A 67. percben Jimenez vezette egy az egyben a kapusra a labdát, ám kiszorított szögből csak fejberúgni tudta szegény Alissont.

 

     

A 73. percben egy eltévedt Adama lövést követően, megint A spanyol fiú lehetett volna főszereplő, feltéve ha a hazaiak kilencese elé teszi a labdát és nem a másik szélen érkező Jota elé passzolja a játékszert. Az utolsó tíz percben megvoltak a Liverpoolnak is a sanszai, először a 82. percben Bobby egy gyönyörű mozdulatsort követően rúgta telibe a Farkasok kapusát. A 84. percben már pontosabb volt, Salah cselezgetett a 16 méternél ám a labda elpattant tőle, de Hendo harciasságának köszönhetően megszerezte a labdát és Firmino elé tette, a brazil fiú beljebb tolta és gyengébbik lábbal gyönyörűen lőtte meg csapatunk és a meccs utolsó gólját. De még adódott egy óriási ziccer a Wolverhampton előtt. Jimenez esernyőzött át egy Pool védőt, és gurította Diogo Jota elé a labdát, aki szerencsénkre gyengébbik lábával eltörte a játékszert.

Összességében egy nagyon fontos győzelmet aratott csapatunk, nyögvenyelősen de, behúztuk. Reménykedünk, hogy Mané sérülése nem súlyos. Pozitívum Fab visszatérése, és Takumi bemutatkozása. YNWA!

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr6515424284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása