<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Leicester City – Liverpool - Hazai kupaest

2017. november 21. 12:59 - Crouch_15

Csúcsra járatódott futballünnep, vagyis kérlelhetetlenül beindult a szezon. A szerda-szombat vonalon újabb sorozat küzdelmeibe kapcsolódik be csapatunk, ami nem más, mint a sokszorosan átnevezett Liga Kupa (Mikiegér kupa), ami az idei évtől a Carabao Cup néven fog szerepelni a történelemkönyvekben. A Liverpool gárdája kedden a 3. körben kezdi meg a sorozatot a KingPower Stadionban a Leicester City vendégeként.



Az 1960-ban alapított Ligakupát az F.A. Kupa kistestvéreként szánták és lényegében a mai napig is megőrizte ezt a „másodosztályú” mivoltát. A kezdeti években az első ligás csapatok nem vettek részt benne, de a 60as évek második felétől, mikor már automatikus UEFA kupás szereplést ért az elhódított trófea akkor már a legjobbak is képviseltették magukat rajta. A döntők helyszíne többnyire a Wembley stadion.

A Rókák összesen 5 alkalommal játszhattak döntőt, amiből 3 alkalommal nyertek is. Első alkalommal 1964ben nyerték meg a sorozatot, az akkor még oda visszavágós rendszerben 4-3as összesítéssel gyűrték le a Stoke City-t. 65-ben szintén döntőt játszhattak az ellenfél a Chelsea volt és egy idegenben elszenvedett 3-2es vereség miatt nem jött össze a címvédés. A 90es évek végéig nem jártak még a döntő közelében sem, viszont akkor 4 éven belül 3szor is játszhattak a kupáért, amiből 2őt sikerült is bezsebelni. 97ben a Middlesbrough-t győzték le egy újrajátszásos meccsen, 2000ben a Tranmere Rovers gyűrték le 2-1-re, közte pedig 99-ben a Tottenhem győzte le őket 1-0-ra.

A tavalyi évben sem termett sok babér számukra. A 3. körben csatlakoztak a küzdelmekbe, ahol rögtön a Chelsea jutott nekik. A félidőben Okazaki duplájával még vezettek, de fordulás után előbb Cahill majd Azpilicueta talált be így 2-2-re mentve a találkozót. Jöhetett a hosszabbítás, ahol Fabregas 2 perc alatt duplázni tudott, és amire már válasz sem érkezett, így a Rókák kiestek a sorozatból.

A Pool a Ligakupák történetének legsikeresebb csapata, 12 lejátszott döntőből 8szor hoztuk el a kupát. 81 és 84 között minden évben elhoztuk a trófeát, legutóbb pedig 2012-ben akkor a Cardiff csapatát büntetőkkel múltuk felül.

A tavalyi kiírásban már a 2. körben játszanunk kellett méghozzá a Burton Albion csapata ellen, akiket 5-0-ra intéztünk el. A 3. fordulóban a Derby County várt ránk, őket Klavan, Coutinho és Origi találataival 3-0-ra győztük le. A 4. körben a Sturridge duplájának köszönhetően 2-1-re a Tottenham szenvedett vereséget. A negyeddöntőben a Leeds várt ránk, és Origi valamint a fiatal Ben Woodburn – akinek ez az egyetlen gólja a felnőttek között - találataival és 2-0-val mentünk tovább. Az elődöntőben a Southamptonnal találtuk szemben magunkat, akiktől mind a két mérkőzésen 1-0-ra kikaptunk, így a Szentek játszhatták a döntőt.

Mivel a Ligakupában többnyire a fiatalok és tartalékok játszanak, így nem igazából lehet tudni, h kiket küldenek pályára a mesterek. Kérdés, hogy a klubnak és Kloppnak mennyire fontos ez a sorozat, tavaly elég sokszor állítottunk ki erős kezdőt. Viszont, Woodburn, Harry Wilson, Ejaria vagy épp Brannagan akár a keret tagja is lehet. A kaput szinte biztosan Danny Ward fogja védeni, miután Klopp kijelölte a különböző sorozatok kapusait. Illetve Mané 2. meccsét égeti a piros miatt.

A mérkőzést 20:40-től a DigiSport2 fogja közvetíteni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr7913335493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása