<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Szpartak Moszkva - Liverpool - A második felvonás

2017. november 21. 14:19 - Crouch_15

Folytatódnak a Bajnokok Ligája csoport küzdelmei, a 2. körben, idegenben a Szpartak Moszkva csapata ellen kell helyt állni Klopp tanítványainak.

A Szpartak az orosz élvonalban eddig lejátszott 11 fordulójából 3 győzelmet, 5 döntetlent és 3 vereséget hozott össze. Így 14 ponttal a Premjer Liga 7. helyén tanyáznak. Ellenfelünk nincs igazán formában, hiszen utolsó hat mérkőzéséből mindössze egyet tudtak megnyerni. A BL első csoportmeccsén a szlovén Mariborral is csak döntetlent játszottak.

A moszkvaiaknál nem volt nagy jövésmenés az átigazolási időszakban. 11m-ért igazoltak egy tehetséges fiatal brazil balszélsőt a Grémio-tól, Pedro Rocha személyében. 900€-ért érkezett az Anji-tól egy balhátvéd, valamint kölcsönbe a Chelsea-től a horvát válogatott Mario Pasalic. Három játékos távozott tőlük, de velük a klub nem hosszabbított szerződést, így szabadon igazolhatóvá váltak.

A két klub közös múltja nem túl hosszú. A BL 2002/03-as kiírásában találkoztak, szintén a csoportkőrben. Idegenben Owen mesterhármasával és 3-1-es győzelemmel térhettünk haza. Majd az Anfield-en rendezett találkozón 5-0-s zakóval, összetettben pedig 8-1-el küldtük őket vissza a fagyos Moszkvába. Az Anfield-en rendezett mérkőzésen a góljainkat olyan játékosok szerezték, akik nem voltak rendszeresen az első csapat tagjai, mint a szenegáli Salif Diao, vagy a finn Bruno Cheyrou. Rajtuk kívül Hyppia és a duplázó Emile Heskey talált még be Stanislav Cherchesov kapujába.

Massimo Carrera mesternek igencsak sok gondja van az összeállításánál, ugyanis az Arsenal-nal szokásos sérüléshullám sújtja a csapatát. A bajnokság kezdete óta 20 játékos küzd vagy küzdött ilyen olyan problémával. Jelenleg sérüléssel bajlódik a balhátvéd Georgi Tigiev, a középpályáról Artem Timofeev és Roman Zobnin. Legnagyobb hiányzójuk a holland válogatott csatár Quincy Promes lehet, bár több helyen is olvasni lehetett, hogy talán pályára léphet már ellenünk.

Nálunk újabb sérült nincs, viszont a fiatal Joe Gomez nem léphet pályára, köszönhetően a Sevilla elleni meccsen begyűjtött piros lapjának.

A mérkőzés a hazai szurkolók számára zárt kapus lesz a Mariborban történtek miatt. A meccs alatt a stadionban petárdával dobálóztak, az arénán kívül pedig nagyfokú vandalizmus miatt az UEFA határozata, hogy az idegenbeli meccsekre sem mehetnek az orosz szurkolók és még 60e € bírságot is kiszabtak a klubra. A Liverpool a Szpartak elleni mérkőzésre 1150 db jegyet kapott, aminek a 2/3-át értékesítették is. Az orosz hatóságok fokozott készültségben lesznek, és azt tanácsolták a drukkereknek, hogy a leggyorsabban metróval közelítsék meg a stadiont, mert az a legbiztonságosabb számukra.

A mérkőzést a Sport1 Tv adja 20:00-ás kezdéssel.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr2013335649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása