<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Chelsea - Őszbúcsúztató rangadó

2017. november 24. 20:10 - Crouch_15

Harmadához érkezett a Premier League 17/18-s kiírása, Pool a 13. fordulóban a londoni Chelsea csapatát látja vendégül az Anfielden.

Antonio Conte együttese a tabella 3. helyét foglalja el. A nyitó fordulóban hazai pályán nagy meglepetésre kikaptak a Burnley-től (2-3). Ezután legyőzték a Tottenham-et (1-2), az Evertont (2-0) valamint a Leicester City együttesét is (1-2). A londoni derbin nem bírtak az Arsenallal és csak gól nélküli döntetlenre futotta. A hazai pályán mindig masszív és a nagycsapatokra veszélyes Stoke-ot nagy verésben részesítették (0-4). Következett 2 vereség. A Stamford Bridge-ről a Manchester City hozta el a 3 pontot (0-1), majd hatalmas meglepetésre attól a Crystal Palace-tól kaptak ki, akiknek ez volt az első győzelmük ebben a bajnoki kiírásban (2-1). Ettől a vereségtől alaposan felszívták magukat ugyanis az óta sorozatban 4 meccset nyertek. A Watford-ot egy hatgólos összecsapáson 4-2-re gyűrték le. Következett két 1-0-s siker a Bournemouth és a Manchester United ellen. Legutóbb pedig a West Bromwichot verték el 4-0-ra.

Roman Abramovic szokásához híven ismét megnyitotta az olajcsapokat a csapat részére, nem kevesebb, mint 175m fontot költöttek. Ebből a hatalmas összegből 56m utaltak a Real Madridnak Álvaro Morata játékjogáért. Tiemoué Bakayoko a Monaco-t hagyta el a Chelsea kedvéért, érte 36m fizettek a hercegségbelieknek. Idén is megtámogatták egy csekély összeggel a Leicester City-t, most Danny Drinkwater szerződtetéséért utaltak el 34m fontot a Rókáknak. Conte otthonról is igazolt játékosokat, a Roma-tól leigazolta a német válogatott védő Antonio Rüdigert (31,5m), a Torino-tól az olasz jobbhátvéd Davide Zappacosta-t (22,5m). Valamint a City cserekapusát Willy Caballero-t hasonló feladatkörbe ingyenes igazolással.

Bevételi oldalon is jól mozgott a csapat. Hosszas huzavona után elengedték Diego Costa-t az Atletico Madridhoz, ahol azonban majd csak januártól mutatkozhat be, mivel a spanyol csapatot kizárták a nyári átigazolási szezonból. A szerb Nemanja Matic a rivális Manchester United-ben kötött ki 40m font ellenében. Nathan Aké és Juan Cuadrado a tavalyi kölcsön év után véglegesen is a kölcsön vevő csapatnál maradt. A kolumbiai szélső (18m) a Juve, míg a fiatal holland védő (22m) a Bournemouth kötelékében maradt. Ugyancsak a dél-angliai csapatnál folytatja a veterán bosnyák kapus Asmir Begovic (10,5m) is. 9 millió fontért távozott a jobbszélső Bertrand Traore, aki Lyonban folytatja. Christian Atsu (6,75m) a Newcastle-t, Nathaniel Chalobah (5,75m) a Watford-ot választotta pályafutása új állomásaként. Kurt Zouma-t pedig egy évre kölcsönbe adták a Stoke City-nek 7millió fontért cserébe. John Terry hosszú évek után hagyta el a londoni alakulatot, akivel nem hosszabbítottak szerződést, így a Championship-ben szereplő Aston Villa szabadon lecsapott a rutinos védőre. Ugyancsak ingyen távozott a francia csatár Loïc Rémy, aki a spanyol élvonalban szereplő Las Palmas-hoz szerződött.

A két együttes az előző kiírásban kétszer találkozott. Az őszi fordulóban a Stamford-on Lovren és Hendo góljaira csak Costa tudott válaszolni, így értékes pontokkal távoztunk tőlük. Tavasszal az Anfielden David Luiz góljára Gini válaszolt, kialakítva az 1-1-es végeredmény, amihez kellett az is, hogy Costa 11-est hibázzon.

A Chelsea csapatában többen nem léphetnek pályára. Michy Batshuayi, Kenedy és Charly Musonda bajlódnak kisebb nagyobb sérüléssel. Míg a mieinknél Clyne és Lallana nem játszanak, Joel Matip pedig újra bevethető.

A keddi Sevilla elleni mérkőzés után Klopp finoman fogalmazva is rendet rakott a játékosok fejében. Az ott mutatott két ellentétes két félidőből az első játékrészben látottakat kellene újra elővenni és akkor nem sok esélye lenne a Dinamonak. Egy Chelsea elleni győzelemmel elégedetten bonthatnánk sörös üvegeinket megalapozva egy kellemes szombat estének.

A mérkőzést szombaton délután 18:00-tól a Spíler TV fogja közvetíteni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr5413372123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása