<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Everton - 229

2017. december 09. 14:24 - Thommo

Vasárnap délután Liverpool vörösbe és kékbe öltözik. Rangadót játszanak. Olyan rangadót, amibe nem csak a két csapat játékosai vesznek részt. Ilyenkor családtagok, régi barátok, szerelmek, kollégák feszülnek egymásnak, hogy a két csapat táborát erősítsék egy teljes hétvégén keresztül, ami a mérkőzéskor teljesedik ki. 90 perc indulatokkal, érzelmekkel fűszerezve. Egy nap, ami fontosabb, mint a többi. A Vörösök látják vendégül a Kékeket.

Az Everton a szezont még Ronald Koeman vezetésével kezdte meg, de a sorozatos rossz eredmények miatt Október végén menesztették. Ideiglenesen a másodedző, David Unsworth vette át az irányítást, de vele sem sikerül összekapnia magát a csapatnak. Végül November utolsó napján nevezték ki Sam Allerdyce-t managernek.

Allardyce: 2 meccs 2 győzelem

Az Everton idénye nagyon nehezen indult, köszönhetően a sorsolásnak, az első 5 fordulóban 4 bajnokaspiránssal kellett megküzdeniük. A Stoke City-vel kezdtek és 1-0-ra le is győzték őket. A City ellen még helytálltak 1-1-re végeztek egymással. Ezt követte 3 vereség a Chelsea (2-0), a Tottenham (0-3) és a United (4-0) ellen. 2-1-s győzelem a Bournemouth felett.Vereség a Burnley-től (0-1), döntetlen a Brighton-al (1-1). Nagy verés az Arsenaltól (2-5), majd egy újabb vereség ezúttal a Leicester-től (2-0). Egy szerencsés győzelem a Watford ellen (3-2). 2-2 a Crystal Palace-al, 4-1-es zakó a Southampton-tól. Végül pedig 2 győzelem 4-0 a West Ham ellen, majd 2-0 a Huddersfield ellen immár Big Sam-mel.

Nyári igazolásaik, akiktől az előrelépést remélték, eddig nem bizonyították, hogy érdemes volt elkölteni rájuk egy lavor pénzt. A Tottenham-et is megjárt Gylfi Sigurdsson meg sem közelíti a Seansea-ben mutatott formáját. Az Ajax csapatkapitányaként tavasszal még Europa Liga döntőt játszó Davy Klaassen-t a bajnokság helyett inkább csak az EL-ben játszatták. A Barca-ban nevelkedett Sandro Ramirez is adós a jó teljesítménnyel. Csak a Sunderlandtől igazolt kapus Jordan Pickford és a nyáron Manchesterből hazatérő Wayne Rooney, azok, akik igyekeznek életben tartani a kisebbik liverpooli alakulatot. 

Várt szereplésük elmaradását nem csak az új játékosok lassabb beépülése határozza meg. Több kulcsjátékosuk is elhagyta a klubot. Az évek óta kiválóan játszó Romelu Lukaku-ért szinte minden átigazolási időszakban hatalmas verseny volt, és most el is hagyta az Evertont. Kisebb meglepetésre nem régi csapatát a Chelsea-t választotta, hanem inkább Mourinho hívására mondott igen és a Machester United-nél kötött ki. Új helyén remekül kezdett, de az utóbbi időben kicsit elhalkult. A La Masia-n nevelkedett Deulofeu, a több éves adok-veszek és kölcsönök után hazatért a Barca-ba. Erre a szezonra biztosan...

A két játékos csapatot cserélt, eddig a belga járt jobban

Rivalizálásunk az Evertonnal az ősidőkig nyúlik vissza, amit hűen tükröz, hogy ez már a 229. rangadónk. Az előző szezonban mindkét találkozót megnyertük ellenük. Először, mint most, ugyanúgy decemberben játszottunk csak akkor a Goodison-ban. Azt a meccset Mane 94. percben szerzett találatával nyertük meg. Tavasszal az Anfielden már sokkal könnyebb dolgunk volt, 3-1-re gyűrtük le őket. Góljainkat Mane, Coutinho és Origi szerezte. Klopp az első menedzser, aki az első 3 meccsét megnyerte az Everton ellen. Érdekesség még, hogy hazai pályán utoljára 1999 szeptemberében szenvedtünk tőlük vereséget, azóta 9 győzelem és 8 döntetlen a mérlegünk. 

Rush (25) a legeredményesebb a derbyk történetében, az aktív játékosok közül Sturridge (4), kérdés tudja-e növelni góljai számát.

Allardyce elég nehéz helyzetben van, mivel rengeteg sérülés sújtja a csapatát. Biztosan nem lép pályára a rutinos kapus Stekelenburg, Ross Barkley, Yannick Bolasie, Seamus Coleman, Funes Mori. James McCarthy és Leighton Baines játéka kérdéses. Nálunk Clyne mellé csatlakozott a szerdai Szpartak elleni BL meccsen hosszabb időre kidőlő Alberto Moreno. Lallana és Matip állapota kérdéses, de több, mint valószínű, hogy ők sem lépnek pályára. Valamint Grujic szedett össze egy kisebb csuklósérülést. 

A szerdai BL meccs után most csak egy szimpla bajnoki következik. Vagy mégsem? A Liverpool és az Everton között nincs olyan, hogy szimpla bajnoki. A vasárnapi sem lesz az. Ez az a meccs, amikor nincs semmi jelentősége annak, hogy ki hol áll a tabellán, itt mindenki 200%-on pörög. Támadóink tovább növelhetik egészen elképesztő szériájukat, védelmünk pedig megpróbálkozhat egy kapott gól nélküli meccset összehozni.

Mérkőzésünket a SpílerTv közvetíti 14:45-től, amennyiben megrendezik a találkozót. Az angol meteorológusok ugyanis extrém havazást jeleznek. Mi reménykedünk, hogy lejátsszák a mérkőzést. Szóval most a csapat mellett az időjárásnak is szurkoljunk. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr6313456019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása