<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

"Leroy who?" (Our red glasses)

2018. április 05. 04:13 - BenErdelyi

Liverpool 3-0 Manchester City: Összefoglaló

p180404-037-liverpool_man_city-e1522868432817.jpg

Megcsináltuk.

3-0-ra kentük el lehengerlő focival Európa legjobb csapatát egy elképesztő Európai estén.

A mérkőzés igazából körülbelül 3-4 órával a sípszó előtt kezdődött el, amikor Liverpool szurkolók nagy része az Anfield Road környéken helyezkedő “Twelfth Man”, “The Albert” és “Arkles” nevű kocsmákban gyülekeztek össze ’taktikázni’...

Az egyértelmű volt, hogy a City játékosok érkezését valószínűleg nem meleg kakaóval és sajttortával fogják vendégül látni a helyiek, de néhányan ezt kissé félreértettek amikor fémtárgyakkal dobálták meg a vendégcsapat vadonat új csapatbuszát a vörös füst közepette.

Nekem úgy tűnt, hogy Pep Guardiola nem tűnt teljesen boldognak az események következtében, miután a mérkőzés előtti interjújában kissé durcásan ráncolta a homlokát.

Utólag mindez a javunkra szolgált annak ellenére, hogy én nem támogatom az ilyen viselkedés módot – szégyelljék magukat, akik túlzásba vitték ezt a rivalizálást.

A meccs első néhány perceben mindkét csapat izgulósan játszott sok hibával, bár nekem úgy tűnt, hogy a City játékosok viszonylag jól kezelték közel 40 ezer szurkoló folyamatos fütyülését az első 5-10 percben.

Sané veszélyesen mozgott, de egy kontratámadás végén megszereztük a hőn áhított vezetést Mo Salah révén a 12. percben.

p180404-043-liverpool_man_city-e1522868549192.jpg

Milner ugratta ki az egyiptomi zsenit a leshatáron, aki rávezette Kyle Walkerre, majd Firminót indította, aki a védők között tört be a tizenhatoson belülre.

Bobby kis szerencsével visszatette a bal lábára, és bár a lövését Ederson meg hárítani tudta, a lepattanó után a brazil visszatámadta a szerencsétlenkedő Walkert, Mo Salahhoz tette, aki hidegvérrel vágta be ballal. 1-0.

A BT Sport stúdiójában Stevie Gerrard, Frank Lampard és Rio Ferdinand arról beszélt, hogy a gólunknál a legnagyobb hibát az előbb említett Walker követte el a szituáció legelején (aki egyébkent véleményem szerint normálisan a világ legjobb jobb védője).

Megpróbálta lesre állítani Salaht (aki talán egy hangyányit talán előrébb is volt), de az egész elkerülhető lett volna a City szemszögéből, ha Walker egyszerűen visszafutott volna villámgyors sebességét kihasználva.

7 perccel később jött a második, amikor Milner villantott meg egy Sunday League jellegű kőkemény szerelést az ellenfél térfélen, ami elemi erővel szállt Oxlade-Chamberlain irányába.

Az angol középpályásunk egy Andres Iniestát idéző első érintés után tolta meg külsővel a lövést előkészítve, a végén pedig tökéletes technikával szakította szét a kapu jobb oldalát.

Edersonnak esélye sem volt, az egész megmozdulás tele volt sebességgel, akarattal és minőséggel, nagyon Steven Gerrardra ütött – bárki emlékszik meg a Man Utd elleni bombára 2001-ből?

gerrard15pa_1123712i.jpg

“The Ox, from outside the box” - hangzott el Martin Tyler, angol FIFA kommentátor szájából.

De még ekkor sem álltunk meg.

A City teljesen összeesett, mi pedig a 30. percben egy harmadik parádés gólnak örvendezhettünk.

Firmino újra egy lecsorgó labdát szerzett az ellenfél térfelén, szokás szerint kitette a jobb szélre Mo Salahnak, hátha lesz belőle valami.

Lett.

Az egyiptomi király megpróbálta ballal betekerni a hosszúba, viszont a lövését blokkolták.

Szerencsere ez újra visszapattant hozzá és az ezt követő mérnöki pontosságú beadására Klopp és Mané egyszerre bólintott, az utóbbi ezzel növelve az előnyünket 3-0-ra.

A gólban nekem az volt furcsa, hogy Salaht senki sem gátolta a beadásban, mindez leginkább a spanyol Laporte hibájának tudható be véleményem szerint.

A City bal védője Salaht a jobb helyett az életveszélyes bal lába felé terelte, számomra érthetetlen módon.

Már U11-es szinten a BLSZ 3. csoportjában is azt tanítják, hogy a szélsőt mindig az alapvonal felé tereld, főleg akkor, ha ez a gyengébbik lábára esne.

Ha Salah megpróbál befelé cselezni akkor simán a tied labda (vagy legalább is jó esélyed van blokkolni egy lövést/beadást), ha pedig az alapvonal fele viszi akkor a beadást az egyetlen opciója (Salah esetében ez pedig a sokkal gyengébbik jobb lábával kellett volna végrehajtani).

A szünetben 3-0, extázis.

p180404-054-liverpool_man_city-1-e1522871222152.jpg

Azon gondolkodtam, hogy a két edző vajon mit mondhat a játékosainak egy ilyen állasnál (kíváncsi vagyok nektek mi a véleményetek, ezeket a kommentekben bátran ki lehet fejteni).

Nekem az a tippem, hogy Guardiola megpróbálta megnyugtatni a “Cityzen” -eket és arra emlékeztetni őket, hogy mindig vannak jobb és gyengébb periódusok egy meccsben és türelemmel játsszák a játékukat.

Ezzel ellentétben Klopp nem hiszem, hogy túl sokat akart volna változtatni, esetleg egy “csak így tovább” vagy egy “0-0” hangozhatott el az öltözőben.

A második félidőben a mérkőzés természetéből eredően a City birtokolta a labda 2/3-át, mi pedig kontratámadásokkal operáltunk.

Sterling behozatalának nagyon örültem, mert mindig gyenge ellenünk, és a KOP évről-évre képes kitalálni eszméletlenül proletár nótákat a City jobbszélsőjének kifigurázására.

Ha jól hallottam ma este Sterling ügynöke kapta meg a magáét, bár sajnos ezt ebben a cikkben idézni nekem nem lenne szabad.

A második játékrészben a Citynek volt egy lesgólja (centiken múlott) és néhány fél-helyzete főleg Sané révén, de Kariusnak nem igazán volt dolga.

Én a 2009-és Carragher-Agger éra óta nem láttam olyan jól és szervezetten védekezni a csapatunkat, mint a tegnap esti második félidőben, különösen TAA volt kiemelkedő, akiről szerintem meg sokat fogok írni a játékosértékelőben.

Előre annyit, hogy a 19 éves jobb hátvédünk annyira kemény volt, hogy Leroy Sané – akit sokan Mbappe mögött a világ második legjobb fiatal focistájának neveznek – a meccs utolsó 20 percére átment a másik oldalra Guardiola utasításai ellenére.

Amikor a sorsolásnál a Cityt húztuk, többen csalódottak voltak, hogy nem kaptunk valaki külföldi gigászt.

Az igazság az, hogy egy Barca/Real/Bayern elleni meccset ki kell érdemelni, és ha a fiúk hasonlóan teljesítenek jövő kedden, akkor nehéz lenne elképzelni, hogy ne játszanánk BL elődöntőt ezen 3 csapat valamelyike ellen. Így legyen.

Bendegúz voltam. #YNWA

Ha tetszett ez a cikk, akkor észbontó lenne, ha átfáradnál a Facebook oldalunka és nyomnál egy LIKE-ot és/vagy megosztanád ezt a cikket, hogy többen is ránk találhassanak. Köszönjük :)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr4713810996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása