<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Ki lesz a Pool VB sztárja? 1. rész

2018. június 13. 16:58 - Thommo

Két nap múlva startol az oroszországi vb és mi ennek apropóján megvizsgáljuk a 8 kijutott játékosunk lehetőségeit és szerepét hazájuk csapatában, illetve, hogy az adott válogatottak meddig juthatnak. 

Az első részben Hendo, Trent, Mignon és Lovren lesz terítéken. 

Anglia:

Liverpool: Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold

A csapatból a selejtezőkön többen voltak, de mind Lallana, Clyne és Sturridge is sérülés miatt került ki a keretből és már nem tudták magukat visszaverekedni az utazó 23-ba.

Hogy jutottak ki: Az angolok a VB selejtező F csoportjában kaptak helyet Szlovákiával, Skóciával, Szlovéniával, Litvániával és Máltával. Szinte az egyik leggyorsabban kvalifikálták magukat a VB-re mivel a 10 selejtezős mérkőzésből nyolcat megnyertek és két döntetlent értek el, ezzel pedig csoportelső lettek. A képet kicsit árnyalja, hogy elég sok esetben nem mutattak meggyőző játékot, amit jól mutat a sok 1-0-ra megnyert mérkőzés. 

Szerepük a csapatban/ mennyiben más a klubban betöltött szerephez képest: Henderson a 10 selejtezős mérkőzésből nyolcon kezdőként kapott helyet és Rooney válogatottól való visszavonulása után ő lett a csapatkapitány is. A 23as keret kihirdetése után a karszalagot Gareth Southgate átadta az FA kedvenc Harry Kane-nak, de a Costa Rica ellni felkészülési meccsen még, ha ideiglenesen is, de újra Jordan vezette ki a csapatot a pályára, mint kapitány. Hendo szerepe a válogatottban megegyezik a Liverpoolban betöltött szerepével, igaz Southgate több poszton is kipróbálta a felkészülés során. Vezetői képességére és tapasztalatára nagy szükség lesz a csapatban.

Trent helyzete sokkal másabb, ő ugyanis nem játszott a selejtező sorozatban, sőt első válogatott mérkőzése is múlt héten csütörtökön Costa Rica ellen volt. Az, hogy ő az angol válogatott vb keretében van meglepetés, de egyáltalán nem érdemtelen sőt nagyon is ott van a helye. Igaz szerintem sokat nem látjuk a pályán, de tökéletes lesz ez neki tapasztalatszerzésre. Ő lehet az angol válogatott egyik meglepetés embere.

Meddig juthatnak: Az örök kérdés az angoloknál. Első és egyetlen trófeájukat a 66-os hazai rendezésű világbajnokságon szereztél, ahol a hazai pálya előnye is sokat segített (mondjuk az mindenhol jól jön khmm Dél Korea). Az azóta eltelt pár évtizedben változó eredményeket értek el.  Az oroszországi vb-n a G csoportba kerültek a vb újonc Panamával, Tunéziával és az egyik titkos favoritnak tartott Belgiummal. A csoportból való továbbjutás a minimum amit meg kell ugrani a Háromoroszlánosoknak. Véleményem szerint kedvező eredményekkel a negyeddöntő meglehet, de tovább nem fognak jutni. 

Végső következtetés: A cél mindkét játékos esetébe, mint ahogy a többi játékosunk esetében is, hogy minél többet lássuk őket a pályán és a lehető legjobbjukat hozzák sérülésmentesen. Hendo a kezdő egyik biztos pontja, aki az angolok egyik vezetője lehet csk szalag ide vagy oda. Trent számára a vb légkörével való megismerkedés lehet a legfőbb cél igaz ebben a szezonban a BL sokat segített a nemzetközi rutin szerzéséhez. Az angolok legfiatalabb játékosa, de idén megmutatta, hogy a legnagyobb spílerekkel nem csak felveszi a ritmust, de el is tudja őket tüntetni, ha pedig Southgate sok Liverpool meccset nézett idén akkor akár Trent sok játékpercet is szerezhet magának. 

Hendo és Trent - rajtuk nem fog múlni 

Horvátország: 

Liverpool: Dejan Lovren

Hogy jutottak ki: A horvátokat a vb selejtező I csoportjába sorsolták Izlanddal, Ukrajnával, Koszovóval, Finnországgal és Törökországgal. Nagy volt a tülekedés a csoport első két helyéért, ami a sok körbeverésnek és Izland EB szereplésének meglovagolásával sok kérdőjelet nem hagyott. Az északiak behúzták a csoportelsőséget és ezzel az automatikus kijutást, míg a horvátok a 6 győzelemmel és a 2-2 döntetlen és vereséggel befutottak a második helyre, ezzel pótselejtezőt kellett játszaniuk. Ott a görögökkel kerültek össze és már az első meccsen lerendezték a továbbjutást (4-1) a visszavágón már nem is szakították meg magukat (0-0). 

Szerepük a csapatban/ mennyivel más a klubban betöltött szerephez képest: Lovren szerepe igen érdekes, ugyanis alapjáraton megkérdezhető a helye a kezdőcsapatban a válogatottban, de a két évvel ezelőtti EB előtt kirobbantott hisztije miatt jó darabig jegelték a csapatnál. Az akkori szövetségi kapitánynál Ante Cacic-nak adott ultimátuma visszafelé sült el számára. A másfél évig tartó durci alatt 16 mérkőzés közte négy EB meccs maradt ki. A vb selejtezők második felére térhetett vissza és újra alapember lett a védelem közepén. Helyzete a klubjában hasonló, igaz a szezont végigjátszotta, de ehhez kellett Matip sérülése is, de többnyire Klopp így is vele képzeli el a védelem közepének jobb oldalát. 

Meddig juthatnak: A 1993 óta független Horvátország először a 98-as vb-n vehetett részt és, ha már ott voltak rögtön egy 3. hellyel nyitottak. Akkor nagyon sokan megszerették a Davor Suker fémjelezte sakktábla mintás horvátokat (többek közt én is). Azóta viszont három vb-n jártak és egyszer sem jutottak tovább a csoportjukból. Ez a művelet most is nehéz lesz számukra, mivel az Argentinokkal, a Nigériával és selejtezős ellenfelükkel az Izlandiakkal kerültek a D jelű kvartettbe. Az együttes tele van jobbnál jobb játékosokkal, de még így is nehéz lesz tovább menni a csoportból, viszont, ha ez sikerül nekik akkor ki tudja hol lehet a végállomás számukra. Én tőlük várok egy meglepetés szereplést. Viszont ...

Végső következtetés: A horvátok vb csapata kísértetiesen hasonlít a 2006-os angol válogatottra. Nincs identitás, senki sem tudja, hogy hogyan akarnak gólt lőni. Van két világklasszis középpályásuk, akik nem tudnak együtt focizni, így sokkal nagyobb teher hárul a védőkre. 

Egy jó Lovrenre mind a horvátoknak, mind a Liverpoolnak nagy szüksége van

Belgium: 

Liverpool: Simon Mignolet

Hogyan jutottak ki: A belgák a VB selejtező H csoportjában kaptak helyet Boszniával, Görögországgal, Észtországgal, Gibraltárral és Ciprussal karöltve. Az egyik leggyengébb csoportot ahogy kellett toronymagasan behúzták, kilenc győzelem mellett mindössze egy döntetlent értek el a görögökkel. Tíz meccsen 43 gólt lőttek és csak 6ot kaptak. Ebből hármat a bosnyákok ellen idegenben 4-3-ra megnyert találkozón.

Szerepük a csapatban/ Mennyire más a klubban betöltött szerephez képest: Mignolet szerepe a belga válogatottban az abszolut másodhegedűs szerep, amelyhez az idény második felében Liverpoolban is hozzá edzették, ennek persze hangot is adott és még az eligazolást is megszellőztette. Mind a tíz vb selejtezőn a Chelsea portása Courtois állt a kapuban és Roberto Martinez szövetségi kapitány még a barátságos meccseken sem változtatott a kapus személyén (Japán és Szaud Arábia ellen ő volt a kezdő). 

Meddig juthatnak: Belgium Angliával, Tunéziával és Panamával van a G jelű csoportban. Egyértelműen ők a favoritok a kvartettbe és egyébként is sokan várnak tőlük meglepetést, simán bennük van, hogy a legjobb 4-be bekerüljenek. 

Végső következtetés: Belgiumot az utóbbi időben sokan az új Hollandiának tartják, ami a stílusukat és játékukat nézve nem is meglepő. A játékosok a lehető legjobb korban vannak, kivétel nélkül mind a top bajnokságokban edződnek és csapataikban kulcsszerepet játszanak. Minden adott tehát, ahhoz, hogy egy sikeres tornát tudjanak maguk mögött.

Mignolet - Liverpoolban és a válogatottban is van előtte valaki

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr414042778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása