<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Orosz rulett a futballpályán, avagy ki nevet a végén?

2018. június 29. 16:35 - Crouch_15

Véget ért a 2018-as futball világbajnokság csoportköre, mi pedig öt egyszerű kérdés alapján mondjuk el a véleményünket róla a szerkesztőséggel. Beszélünk az eddigi meccsekről, gorcső alá vesszük játékosaink és a VAR eddigi teljesítményét, valamint Liverpoolba is postázunk néhány nevet, akire még Jürgennek is érdemes lehet odafigyelnie. Végül pedig ki-ki a maga módján, leteszi a voksát a leendő végső győztes mellé. Tartsatok velünk, és mondjátok el ti is a véleményeteket!

- Melyik mérkőzés tetszett eddig a legjobban?

 
Ben_Erdelyi:
 
Portugál 3-3 Spanyol. Itt semmi meglepetés. A VB eddigi legmagasabb minőségű meccse volt, aminek extra pajzánságot adott Lopetegui szappanoperája.
Volt itt minden: Ronaldo féle megcsinált tizi, De Gea potya, Iniesta forgolódás, Isco technológia, Diego Costa Jamie Vardy módjára ver gólt, szabadrúgás variáció, nameg az idei aranylabdás Hollywood pillanata a végén…
 
Thommo:
 
Ez egy jó kérdés! Kezdeném azzal, hogy a nagy csapatok közöl szinte senki sem volt képes jó teljesítményt nyújtani a belgákon és a horvátokon kívül. Kivétel nélkül az összes nagy sztár kifacsarva érkezett meg Oroszországba és ezáltal nincsenek is akkora hatással a csapatukra. Eddig több büntetés meccs volt, mint élvezhető, de ha meg kell neveznem akkor a Mexikó – Németország és a Horvátország – Argentína találkozókra mondanám, hogy élvezetes volt.
 

_Vik_:
 
Nincsenek túlnyomó többségben az élvezetes meccsek, de szerencsére akadt már pár finomabb darab azokból, amiket láttam is. Mondanék hármat: a nyitómeccsen az oroszok gálázása, Belgium győzelme Tunézia ellen, illetve a horvátok győzelme Argentína ellen.
 
Crouch_15:
 
Az első, amit végignéztem az angolok Panama elleni futballbemutatója volt. Nem a hat lőtt gól miatt, sokkal inkább Henderson teljesítményének köszönhetően volt ez a kedvenc meccs az eddigiek közül. Az a labda a negyedik angol gól előtt… ilyeneket kérünk Liverpoolban is Jordan!


- Mit gondolsz a VAR működéséről?

 
Ben_Erdelyi:
 
Eddig nagyon pozitív. Az az egyetlen probléma van vele, hogy sokszor nem is néztek vissza olyan eseteket, amik nagyon jó eséllyel tizik is lehettek volna. Én értem, hogy nem akarják túl sokszor megszakítani a játékot, de azért az a Mitrovic féle double teamezés, meg bármelyik angol szöglet, ahol a Kanet ipponnal viszik földre. Ezzel javítanám a jelenlegi VAR-t.
Ha már itt tartunk, akkor miért nem úgy működtetik a VAR-t, mint a teniszben vagy az amerikai fociban? Van 2-3 lehetőséged egy meccsen, hogy visszanézess valamit, ha bejön marad a VAR lehetőséged, ha nem, nem. Kíváncsi vagyok ti mit gondoltok erről az opcióról!

Thommo:
 
Eddig a VAR működése számomra pozitív, de még közel sincs a tökéleteshez. Én biztos, hogy az NFL mintájára alakítanám a rendszert, ahol van 3 lehetőség a visszanézésre. Hosszú távon azt várom a rendszertől, hogy a visszaszorítsa a színészkedést.
 
_VIK_:
 
A VAR egy remek, de kiforratlan kezdeményezés. Az üdvözítő, hogy több, mérkőzést befolyásoló hibát is ki lehetett szűrni vele, ugyanakkor az alkalmazása félreértéseket is váltott ki. Volt ugyanis, amikor egyértelműen videóbírózni kellett volna, de nem került rá sor, valamint egyes vitatott helyzeteket ezzel sem lehet egyértelműen megoldani. Az út jó, de még nincs lebetonozva.
Crouch_15:
 
Azt látom, hogy egy kísérleti szakaszban járunk. A játékvezetők tapogatják a határvonalakat, ami természetesen olykor megosztó döntéseket szül, de szerintem idővel ki fog ez forrni, és a 21. század egyik legfontosabb mérföldköveként is tekinthetünk rá. A bírók határozottságán ugyanakkor sok múlik, mert egyelőre a játékosok akkor is a videóbíróért kiáltanak, ha egy szúnyog megcsípte őket, ami megöli teljesen a játékot.

- Melyik játékosunk teljesítménye volt eddig számodra a legmeggyőzőbb?

 
Ben_Erdelyi:
 
Coutinho. Korábban már említettem, hogy azért nevezném őt a VB felfedezettjei között, mert ugye azt már tudjuk, hogy nagyon tehetséges, csak az még nem tiszta, hogy világklasszis vagy sem. Eddig nálam ő a VB legjobbja, és ha az elkövetkező években hasonló szintet hoz, mint idén (vagy akár tovább fejlődik), akkor szerintem világklasszis lenne, és ezzel együtt a Föld 5 legjobb irányítója között emlegetném. De Bruyne, Modric, Kroos, David Silva, Coutinho. Valószínűleg ilyen sorrendben. (Nade Erdélyi úr, mi van Eriksennel, Rakiticcsal meg Jamesszal?)
 
Ja? Jelenlegi játékosról van szó? Henderson. Az elején sokan még inkább Eric Diernek szavaztak volna bizalmat, de Hendo annyira jól játszik, hogy egy szó sem esett a Tottenham – szerintem – túlértékelt védekező emberéről.
Hendo igazi vezére ennek a rutintalan angol válogatottnak.
Habár nem nála van a CSK karszalag, mindenki tudja, hogy ő a főnök. Nagyon jól integrálta Klopp “legyél mérges meccsek alatt, és minden jobb lesz” filozófiáját. A Panama elleni összecsapáson humoros volt, amikor a töketlen egyiptomi bíró – akinek ez volt élete első VB meccse – folyamatosan nyugtatni próbálta a Pool kapitányát, mindezt nem sok sikerrel. Hendo ugyanis az egész mérkőzésen úgy üvöltött, mint egy sakál, és úgy futott, mint Mo Farah (10 km a 32 fokos tűző napon, ami 1 km-rel több bármely más focistánál aznap).
 
Thommo:
 
Henderson és Lovren. Lovren remekül játszott Nigéria és Argentína ellen és ugyan Izland ellen összehozott egy 11est, de eddig hiba nélkül játszik. Henderson abszolút az angolok vezére, nem is értettem Southgate (FA) döntését, hogy hogyan lehet egy ilyen halvérű embernek adni a csk szalagot.

_VIK_:
 
Lovren, ez egyértelmű. Óriási meccseket tolt a védelemben, kulcsembere a szépen menetelő horvátoknak. Ha Van Dijk állandó társa kíván maradni, akkor ilyen teljesítmény kell tőle.
 
Crouch_15:
Nehéz lenne dönteni Lovren és Henderson között. Előbbi a Bajnokok Ligája döntőjében mutatott pazar teljesítménye után teljesít remekül a horvátokkal, utóbbi annak ellenére is csapata kapitánya, hogy a szövetség érthetetlen módon elvette tőle a csapatkapitányi karszalagot egy jól hangzó angol termék érdekében. De mégis dönteni kell, így legyen Henderson.

- Ha Jürgen Kloppnak csak egyetlen játékost ajánlhatnál a tornáról, ki lenne az, és miért ő?

 
Ben_Erdélyi:
 
Hát lássuk csak. Kik jöhetnek szóba? Cristian Pavon, Shaqiri, Golovin, Milinkovic-Savic, Asensio, Maguire. Én továbbra is azt mondom, hogy Shaqiri minőségi igazolás lenne, főleg a VB előtti 14 misis áron. Ez azonban a szerbek elleni balkán háború után jó eséllyel emelkedett, de szerintem teljesen rendben van a csávó és még mindig megérné. Gyors, ügyes, erőszakos, és nem bánja, ha nagy csapatnál padozik (főleg a Championshiphez képest). Mondjuk a többi név sem lenne teljesen rossz, sőt…
 
Thommo:
 
Layun, Hector Herrera, James, Milinkovic-Savic, Bentancur
A két mexikói ugyan már nem a fiatal játékosokhoz tartozik, de mindketten hasznos kiegészítő játékosok lehetnének ennek az amúgy sem gyenge keretnek. Layun egy sérülés esetén akár Manét, akár Salaht tudná pótolni, míg Herrera tökéletes lenne Can helyére. James Rodriguezt nem kell bemutatni senkinek látszik mennyire rá épül a kolumbiaiak játéka. Milinkovic-Savic és Bentancur pedig a jövőt meghatározó fiataljaink lehetnének, akik Klopp keze alatt kihozhatnék magukból a maximumot.

 
_VIK_:
 
Hirving Lozano. Melós szélső, Hollandiát már kinőtte, és a VB-n is bizonyítja, hogy miért van az élcsapatok radarján. Remek alapanyag lehetne Klopp számára.
 
Crouch_15:
 
Ha csak a tornán mutatott eddigi teljesítményeket vesszük alapul, akkor számomra elég egyértelmű, hogy Luka Modric világklasszis teljesítményt nyújt. Kora ellenére is benne van még legalább két olyan szezon, ahol a legmagasabb szinten tudna teljesíteni, mi pedig a fél életünket odaadnánk egy bajnoki címért. Ha pedig elképzelek magam előtt egy Keita – Modric – Fabinho középpályát, minimum esélyesnek nevezném magunkat.

- Ki nyeri a világbajnokságot?

 
Ben_Erdelyi:
 
Uruguay. Elmondom, miért. A gól az mindig megvan a Suarez-Cavani álomduóban, mögöttük pedig ott van Bentancur, aki szerintem eddig a VB felfedezettje, a.k.a. James Rodrígueze, ahogy sokan mondanák. A nyolcaddöntőben izzadós meccsen kis szerencsével kiverik a Roni vezette Portugáliát, a kiöregedett védelmet kihasználva. Lesz piros lap, durvaság, meg minden. Utána nagyon sima 2-3-4 nullára elverik az impotens francia vagy a kaotikus argentin válogatottat (akiket a VB előtt végső győztesnek tippeltem, kizárólag Messi miatt). Nagy játékkal, Susu mesterhármassal. Ezek után Brazíliával fognak egy nagyon izgi és pörgős latin amerikai sok gólos VB elődöntőn épphogy továbbjutni, tizikkel. A döntőben pedig a horvátokat fogják megverni 3-2-re minden idők legjobb VB döntőjén. Lesz Lovren öngól, félpályás Rakitic találat, meg Suarez verekedés. Modric meg behúzza a VB legjobbja címet, a második hely ellenére. Nyugi, tudom, hogy erre a végkimenetelre semmi esély… (Vagy…?)
 
Thommo:
 
Svédország. Nah jó a viccet félretéve elég nehéz megmondani, hogy ki érhet oda a végére. Egy esélyessel már kevesebb, pedig ez lehetett volna sokkal több is. Az argentinokban és franciákban nem látom a lehetőséget, mint ahogy a portugálok és a spanyolok sem mutattak eddig semmit. A végső győztes a Brazília, Uruguay, Horvátország, Belgium négyesből kerülhet ki szerintem. Ha esetleg a horvátoknak nem jönne össze akkor nagyon örülnék Mexikónak! :D


_VIK_:
 
Érdekes lehet a végjáték, hiszen favoritok hullottak el, vagy mutattak vállalhatatlan játékot az eddigi meccseken. Ha az eszemre hallgatok, akkor a brazilok, ha a szívemre, akkor a belgák. :)
 
Crouch_15:
 
Fura ez a világbajnokság, a legnagyobb kérdés, hogy melyik válogatott ébred fel és kezd el tudásához mérten játszani. Sokak szerint az igazi futball csak most kezdődik. Ha csak ez alapján nézem, akkor a Brazil – Spanyol döntő a legvalószínűbb, ha a jelenlegi forma alapján – és most mondok egy furcsát – tippelek, egy Horvát – Uruguay sem elképzelhetetlen. A végső győztes? Legyenek a horvátok, egy kis medzsik Lovrennel megfűszerezve.
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr7514082601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása