<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Naby Keita nem az új Kante, hanem az afrikai Iniesta

2018. július 23. 23:12 - BenErdelyi

36321606_390466011460429_2954801164501123072_n.jpg

A napokban megpróbáljuk közelebbről is bemutatni a nyári igazolásainkat, hogy majd a kocsmákban többféle dolgot is tudj ordibálni amikor vesztésre állunk.

Kezdjük tehát a Leipzig volt motorjával, Naby Deco Keitával.

Naby Keita CV:

  • 23 éves
  • Guineai (Nyugat-Afrika, ha bárkit érdekel)
  • 172 cm
  • 64 kg (!) – gondolom 0% zsír és szálkás, mint az állat
  • Mezítláb focizott kiskorában a Guineai utcákon, miközben természetesen a Liverpoolnak szurkolt (true story)

nintchdbpict000420145459.jpg

Na akkor most melyikőtöket hívják Nabynak?

Épp most néztem meg, ahogy Keita kifut a gyepre a 46. percben csereként, és egy #MOTM performansszal vezeti győzelemre szeretett csapatunkat az Ewood Parkban a jó öreg Blackburn Rovers ellen.

A vége 2-0 lett, miután kétszer is gólra tudtuk váltani az ellenfel térfélen szerzett labdákat, amiben kulcsszerepet játszott az új Guineai focistánk.

Miután tavaly leigazoltuk 52 misiért (fontban), sokan azt hitték, hogy majd ő lesz az új N’Golo Kante, de közben kiderült, hogy ő inkább az új Iniesta. Az ’afrikai Andrés’, ha úgy tetszik.

A biciklicseleket úgy húzza meg, mint Mbappe, a pályán úgy lát, mint az előbb említett Barca legenda, a combja meg olyan izmos, mint Gandalf lovának a Gyűrűk Ura 2-ben.

A Lipcsében (RB Leipzig a külföldi kollégáknak) egy szűkített 4-2-2-2-ben parádézott belső középpályásként, de a mellette játszó Demmének köszönhetően volt lehetősége előre merészkedni a támadásokkal.

dqyoelswkaaybqm.jpg

Ez azért is feküdt neki, mert amikor megkapta középen a focit és rávezette az ellenfél védelmére, 4 különböző opciója is volt, akik közül többen a védők mögé beindulva adtak neki passz-sávokat.

A német szakértők viszont főleg azért dicsérték Keitát, mert szenzációsan fedezi és tartja meg a labdát, főleg úgy, hogy a Lipcse taktikai formációjának ’köszönhetően’ rendre emberfölényben találhatta magát az ellenfél.

A legtöbb Bundesligás csapat 3 belső középpályással áll föl az esetek túlnyomó többségében, ezért elengedhetetlen volt Hasenhüttl csapatának, hogy labdabiztos focisták legyenek középen, akik tisztára tudják játszani magukat.

Fun fact:

Naby egy korábbi interjújában arról beszélt, hogy azért tudja ilyen jól tartani a labdát, mert amikor kiskorában mezítláb fociztak az utcán, akkor többször is elütötte őt az egyik szembejövő autó.

Miután rájött, hogy nem feltétlenül jó az senkinek, ha az autó elüti vagy őt, vagy a labdát, vagy mindkettőt, ezért idővel még az autókat is kicselezte, átverte, alázta.

Lapértesülések szerint Magyarországon még senki nem tervezi ilyen módszerrel edzeni a következő generációt. Még Telkiben sem.

Köszi Guineai KRESZ!

Hol is tartottunk?

Ja igen.

Szóval Nabynak valószínűleg nem tart majd sokáig akklimatizálódni a mi játék-stílusunkhoz, mivel a Lipcse egy Liverpoolhoz hasonló magas intenzitású, gyors, letámadós futball játszott Hasen… Hozenh… na mindegy szóval David Hasselhoff irányítása alatt.

A Klopp csapatokra amúgy is jellemző a gyors „transitioning”, ami nagyjából arra utal, hogy az adott csapat milyen gyorsan tud a labdaszerzések után támadásba lendülni és ugyanez fordítva.

Pontosan ezért tökéletes vétel Keita.

Image result for keita

2018/19 keret:

Alisson (Karius / Bogdán?)

Trent (Clyne) – Lovren (Gomez) – Van Dijk (Matip) – Robertson (Moreno)

Henderson (Fabinho)

Keita (Lallana) – Milner (Wijnaldum, Curtis Jones?)

Salah (Shaqiri) – Firmino (Sturridge / Ings) – Mané (Origi / Markovic?)

Szerintem ezzel a kerettel lehet bajnokságot nyerni.

Esetleg Klopp majd felajánl Solankénak egy promóciós lehetőséget, ami nagyjából úgy nézne ki, hogy elhozza a vizespalackokat az edzésre és utána hazamegy.

A világ legjobban fizetett vizeshordója lehetne. Én elvállalnám.

Mignolet szevasz.

Miután tavaly 3 munkás középpályással játszottunk, idén valószínűleg más lesz a helyzet.

Lesz egy CDM, aki nem adja el a labdát és sokat fut: Hendo és Fabinho jelen.

Utána lesz egy kreatív játékmester, aki a fent említett transitioningben fog közreműködni cselekkel és pontos kiugratásokkal a szélső támadókhoz: Keita és Lallana hello.

Végül azért mégis kell egy munkás, aki szintén sokat fut, box-to-box, és labdabiztos: Milner, Wijnaldum.

Persze ezeket majd bátran fogja variálni Klopp az ellenfélhez igazítva, tehát van rá esély, hogy például a nyílt focis Bornmusz ellen Keita és Lallana is játszik.

A lényeg, hogy az idei tűnik minden idők legjobb átigazolási időszakának és az elmúlt 25 évben nem volt ilyen erős a keretünk - szerintem.

(Szerinted melyik korábbi keret versenyezhet az ideivel? Suarez és Rodgers / Gerrard, Torres, Rafa, / Gerrard, Owen? Kommentben írj.)

Már alig várom augusztus 12-én a West Ham elleni PL nyitányt!

#YNWA

Bendegúz voltam.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr8814126221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása