<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Vajon ki fog lemaradni a Top 4-ről?

2018. augusztus 07. 16:43 - BenErdelyi

Premier League Top 6 pre-season elemzés

Image result for premier league top 6

Azt már tudjuk, hogy a Pool Michael Edwards vezérletével rendesen felborította az asztalt idén nyáron Alisson, Fabinho, Keita és Shaqiri érkezésével, de vajon a riválisaink hogyan teljesítettek az átigazolási időszakban és mi lesz a várható PL helyezésük 2019 májusában?

Ehhez hasonló kérdésekre próbáltunk válaszolni.

(Ja igen és arra is, hogy mi miként tudnánk bajnokok lenni 29 év után...)

Manchester City

Image result for man city

In:

Mahrez

Valami jobb védő

Out:

Touré Yaya

Kezdő 11:

Ederson

Walker – Kompany (Stones) – Otamendi (Laporte) – Mendy

Fernandinho

De Bruyne – David Silva (Gundogan)

Sterling (Bernardo Silva) – Aguero (Jesus) – Sane (Mahrez)

Összegzés:

Angliában mindenki arról beszél, hogy a Citynek most lesz muszáj megmutatnia mire képes a BL-ben és legalább az elődöntőig menetelni.

Ez azért is kedvezhet a Poolnak, mert, ha a City leginkább a BL-re fókuszál akkor sokkal nagyobb valószínűséggel fognak pontokat hullajtani a bajnokságban, ami a PL trófeára éhes Klopp brigád esélyeit gyarapíthatja.

Gyenge pontok:

Annak ellenére, hogy többek szerint is a PL egyik legjobb belső védője, szerintem Nico Otamendi mérföldekkel a City kezdőjének leggyengébb láncszeme.

Image result for otamendi

Tavaly több gólt szereztünk róla a 4-3-as győzelemnél és a BL párharcban is, de ezenkívül is úgy tűnik nekem, hogy bármikor nézem a Cityt és kapnak gólt, az esetek nagy részében Otamendi hibázik.

Rajta kívül pedig hosszú távon Fernandinho minőségi helyettesének a hiánya is visszaüthet a Pep csapatra, mert jelenleg John Stones a második számú CDM... 

(Ezért is akarta Guardiola Jorginhot...)

A Community Shielden a cityzenek azért megmutatták, hogy nyugodtan lehet valami hasonlóra számítani idén is, mint amit tavaly mutattak be, szóval ebben a szezonban is legalább 85-90 pontra lehet számítani tőlük a tavalyi 100 után.

PL helyezés tipp:

Első vagy második, de azért legyenek inkább másodikak (légyszi).

-----

Manchester United

 Image result for premier league top 6

In:

Fred

Out:

Valószínűleg Martial

Mourinho?

Kezdő 11:

De Gea

Valencia – Bailly – Lindelof – Young

Fred – Matic – Pogba

Lingard – Lukaku – Alexis Sanchez

Összegzés:

Óriási a gubanc a Manu-nál.

Mourinho már annyira szét van esve, hogy a saját játékosait manipulálja sajtó-tájékoztatókon, hogy jöjjenek vissza hamarabb a szabadságból.

Az ESPN-en volt egy ritkán értelmes komment valamelyik bohóctól, amikor arról beszéltek, hogy ez semmiképp sem hosszútávú stratégia, mert kevesebb vakáció miatt a focisták nagyobb valószínűséggel sérülnek le, vagy fáradnak el.

Ehhez képest a Liverpoolnál Hendersonnak úgy kellett könyörögni, hogy menjen el szabira.

Image result for pogba holiday

Te Paul Pogba helyében szívesen térnél vissza hamarabb a Mourinho vezette edzőtáborba?

Gyenge pontok:

A Fulltime Devils YouTube csatornán Steven Howson szerint a viszonylag jó védelem ellenére kéne egy jobb védő, egy bal védő, meg egy belső védő.

Tehát konkrétan 4 kezdő focistából 3 újításra lenne szükség, mindezt a sérülékeny és taktikailag fogalmatlan Eric Bailly köré építve.

Bailly egy az egyben a PL egyik legjobb védője Van Dijkkal és Vincent Kompanyval egyetemben, de a helyezkedése még a BLSZ 3-ban is hagyna maga mögött némi kívánnivalót.

Ashley Younggal kapcsolatban is vannak kérdőjelek...

Yerri Minda, Harry Maguire és Toby Alderweireld jött eddig szóba a Manunál, de Jose Mourinho nyilatkozataiból kiindulva egyik sem jön majd össze.

A jobb oldali Valenciát korábban lecseszte Mourinho amiért nincs elég jó fizikai állapotban, majd néhány héttel később kinevezte csapatkapitánynak.

Én őszintén szólva szívesen lennék olyan gyenge, mint Antonio Valencia, aki az elmúlt 5 évben háromszor a PL leggyorsabb játékosa volt, mindezt egy közel 120-as bicepsszel.

Image result for antonio valencia

PL helyezés tipp:

6. Teljes szétesés, Mourinhot kirúgják januárban, jön Michael Carrick az EL-ben tartani a brigádot.

-----

Chelsea

Image result for chelsea

In:

Sarri

Jorginho

Out:

Eddig senki – Curtois?

Kezdő 11:

Curtois (vagy a böksziző Caballero)

Azpilicueta – Christensen (David Luiz) – Rudiger – Marcos Alonso

Kante – Jorginho – Fabregas

Willian – Giroud (Morata) – Hazard

Összegzés:

A szokásos nyári dráma után a felkészülési időszak közepén sikerült menedzsert cserélni a kékeknél, ahol a lánc dohányos, korábban befektetési bankár Maurizio Sarri érkezett Conte helyére.

Én nagy támogatója vagyok az olasz innovatívnak, de kétlem, hogy a szezon első bajnoki meccsére úgy összerakja a csapatot, mint ahogy a Nápoly játszott az elmúlt évben, tekintve hogy 3 hete van Londonban.

Különösen kíváncsi vagyok arra, hogy Sarri hogyan fogja menedzselni a középpályát.

A Napoliban 3 belső középpályással játszott, ahol Jorginho irányított belülről, a két oldalan pedig a boksz-to-boksz Milinkovic Savic és a szlovák Totti, azaz Marek Hamsik színezte a projektet.

Image result for chelsea

Sarrinak több lehetősége is van…

Az első opció az az, hogy Jorginho a CDM, ami azt jelentené, hogy Kante inkább boksz-to-boxot játszana az olasz irányító jobb oldalán, ezzel kicsit megváltoztatva a francia labdaszerző játékstílusát, ami nem mindenkinek jön össze a legmagasabb színvonalon.

Ez mondjuk azért is lenne jó, mert, ha Jorginho nem elérhető egy meccsre akkor ott van az ideális cseréje Cesc Fabregas személyében, aki hasonló focista, így pedig nem kéne túl sokat variálni a taktikával.

A másik opció pedig az, hogy Kante marad CDM, és mellette Fabregas és Jorginho a két oldalon.

Ez jó lenne labdatartás szempontjából, hiszen egy horvát válogatotthoz hasonló módon lenne egy labdaszerző (Brozovic = Kante), mellette meg két klasszis irányító (Fabregas+Jorginho = Modric+Rakitic).

A Community Shielden Jorginho játszott CDM-et, Kante pedig még nem tért vissza a VB győztes buliból. Elsőre nekem úgy tűnik, hogy opció #1 lesz ennek a vége.

Gyenge pontok:

David Luizt imádom, de simán benne van a hiba.

Ha Curtois elmegy akkor Caballero miatt tuti veszítenek néhány pontot, ezen kívül pedig csatár poszton is egy kicsit karcsúak. Összességében nem látom, hogy Hazardon kívül ki tudna sok gólt rúgni ebben a csapatban.

PL helyezés tipp:

Negyedikek lesznek. Sarri összeszedi őket a szezon második felére.

-----

Tottenham

Image result for tottenham

In:

-

Out:

-

Kezdő 11:

Lloris

Trippier – Davinson Sanchez (Alderweireld?) – Vertonghen – Ben Davies (Rose)

Wanyama – Dembele

Eriksen – Dele Alli – Son

Kane

Összegzés:

A Spurs a tavalyi Poolhoz hasonlóan egy férfias kezdő 11-gyel rendelkezik, ami jobb napokon bárkit meg tud verni, de a keretüknek semmi mélysége nincs.

Például, ha Moussa Dembele megsérül, akkor a 13 éves Harry Winks fog bekerülni mind az 50kg-os izomzatával Nemanja Maticok és N’Golo Kanték ellen.

Ha Kane nem elérhető akkor jön Llorrente aki, ha jól emlékszem a Swanseaban rúgott gólt legutóbb…

Gyenge pontok:

A lényeg, hogy nincs minőségi cseréjük már 3 éve – igazából 20 éve, de most beszéljünk a Pochettino éráról – és megint nem csináltak semmit az átigazolási időszakban, ami szerintem leginkább a ’fogtechnikus’ tulaj, Daniel Levy nyakába varrható.

Tavaly ugyancsak nem hoztak senkit, aztán 20 perccel az átigazolási időszak vége előtt sikerült elcsípni Serge Auriert a PSG-től áron alul, ami egyébként egy jó biznisz lett volna, ha nem ő lett volna az egyetlen újítás.

PL helyezés tipp:

Harmadikként becsúsznak megint, de idén lesz meg a Top 4 utoljára, ha nem igazolnak jövőre sem. Jó a folyamatosság, de igy nem lehet versenyezni srácok.

-----

Arsenal

Image result for arsenal

In:

Torreira

Lichtsteiner

Bernd Leno

Out:

Wenger

Kezdő 11:

Cech (Leno?)

Bellerin (Lichtsteiner mentorálásával) – Holding - Koscielny – Kolasinac (Monreal)

Torreira

Ramsey – Xhaka (Miktarian)

Ozil

Aubameyang – Lacazette

Összegzés:

Megszenvedtem ennek a kezdőnek a megtippelésével, mert őszintén szólva fogalmam nincs, hogy milyen taktikai hadrendben akar majd Unai Emery focizni.

Egy középpályás gyémánt elég jól hangzik igy elsőre, ahol Torreira takarít, Ramsey fut, Ozil irányít, Xhaka pedig… fogalmam sincs, hogy ő mit fog csinálni de Emery azt mondta, hogy kedveli a játékát (bármilyen is legyen az).

Az Aubameyang – Lacazette csatár duó izginek tűnik, és akkor Miktariant még be se raktam a kezdőbe.

Gyenge pontok:

A védelem.

Az uruguayi Torreira érkezésével egy probléma megoldódott, de meg mindig nem elég megbízható az ágyúsok belső védelme.

Koscielny számomra nagyon érdekes focista.

Több Premier League focista beszelt arról interjúkban (Vardy, Lukaku, Ox), hogy szerintük Koscielny a legjobb védő a bajnokságban, és hogy nagyon jól olvassa a játékot.

Ennek ellenére szerintem 5 éve folyamatosan hibázik a legnagyobb meccseken, lasd Atletico elleni EL elődöntő, Man City ellen bekapott akármelyik gól, stb…

Kicsit hasonlít Lovrenhez.

PL helyezés tipp:

Ötödikek.

A Chelseahez hasonlóan gyengén fognak kezdeni, aztán később belejönnek, csak őket ugye a porból kell felemelnie Unai Emerynek, miközben Sarri egy olyan csapattal dolgozik, aminek a nagy része két éve bajnokságot nyert.

Bendegúz voltam. 

Ha tetszett ez a cikk, akkor nyugodtan oszd meg vagy like-olj meg ilyenek, hogy többen is láthassák - hátha a végére saját műsorunk lesz a TV-ben :)

Köszi :)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr114167517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása