<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Beszélgetés Jürgen Kloppal 2. rész:

2018. augusztus 08. 18:30 - czinkos

Bakancslistáról, Kapcsolatáról a tulajdonosokkal és Jordan Henderson szerepéről a megerősödött Liverpoolban

James Pierce interjújának második részében tovább mesél a mester. Vajon milyen sportokért rajong a labdarúgáson kívül? Sikerült megértenie a baseball szabályait? Végül mik a tervei Hendersonnal aki negyedik éve kapitánya a csapatnak.

tom_werner_liverpool_unveil_new_manager_jurgen_ndko_6d2erll.jpg

 

Egy igazán élénk Jürgen Klopp mesél a bakancslistájáról. Elképesztő, hogy a Liverpool edzőjének sport fanatizmusa mennyire kiterjedt a labdarúgáson túlra.  Pedig az ember azt hinné, hogy csak a focival foglalkozik ahogy az a top edzőkre jellemző szokott lenni.

„Látnom kell egy hurling meccset Írországban és ha már ott vagyok egy gael futball meccset is megkell néznem élőben”

(Mindkettő Írország nemzeti sportja, hurlinget nagy pályán játszák ütőkkel és kis kemény labdával amit egy amolyan „kanalazó mozdulattal” lőnek meg hatalmas erővel, hogy gólt szerezzenek. A gael futball pedig a tökéletes ötvözete a futballnak és a rögbinek, még a labda is gömbölyű amit kézben visznek és rúgnak is plusz rengeteg az ütközés. – a szerk. megj.)

„Nekem ilyenekkel van tele a bakancslistám. Továbbá az All Blacks-et, az új-zélandi rögbi válogatottat, is látnom kell élőben, lehetőleg egy hazai pályájukon játszott meccset.

Krikett? Persze, azt is megkell tapasztalnom milyen, bár nem igazán értem mi történik a pályán.
Gyakran látok krikett játékosokat felbukkanni a TV-ben, de meg se tudnám mondani melyik csapat vezet. Beletelne egy kis időbe mire megérteném a szabályokat. A baseballban kicsit legalább jobban értettem a játék lényegét és a pontozás szisztémáját”

A baseball-t ki is pipálhatta listájáról a csapat legutóbbi amerikai túráján Bostonban.

1_klopp-and-pearce.jpg

A  tulajdonosokról:

Idén októberben lesz három éve, hogy a Vörösök élére került, de még csak most volt az első alkalom, hogy a csapatot tualjdonló cégcsoport (Fenway Sports Group továbbiakban, FSG) főhadiszállására látogatott.

John W Henry, Tom Werner és Mike Gordon az FSG tulajdonosi körében tekintette me a bostoni Fenway Parkban a Minnesota Twins vendégjátékát a hazai Boston Red Sox ellen.

„Fenway Park egy lenyűgöző létesítmény”- folytatta Klopp

„Kifejezetten érdekes volt a baseball meccs. Hallottam, hogy kikerült rólam egy kép amin unott fejjel nézem a meccset, de nem unatkoztam egyáltalán! Csupán nagyon koncenrtáltam, próbáltam megérteni a játékot, amit Tom Werner közben igyekezett elmagyarázni. Igazából nem is olyan bonyolult, pár perc alatt megértettem, és a taktikákat is fel véltem fedezni az idő előrehaladtával. Azelőtt csak annyit értettem a baseballból, hogy az egyik ember eldobja a labdát a másik meg igyekszik kiütni azt stadionból.

Közel 3  liverpooli év után tényleg ideje volt már Bostonba ellátogatnom. Volt ott egy pár találkozónk a vezetőkkel és még egy baseball meccset is láthattam. Fantasztikus élmény volt, nagoyn élveztem.”

John W Henry neje Linda Pizzuti kötelező jelleggel a Red Sox ajándékboltját is beiktatta a programba, hogy Kloppot ellássa Red Sox-os kiegészítőkkel, miután egy New York Yankees-es sapkában kapták lencsevégre a németet Ibizai nyaralásán korábban. Ez egy bostoninak pontosan ugyanolyan szemetszúró, mintha a Liverpool amerikai tulajdonosai Manchester United mezekben mászkálnának.

„Én csak annyit láttam a sapkán, hogy New York”-magyarázza Klopp. „De most már kaptam Red Soxosat így már minden oké.”- zárta le ezt a témát Klopp.

4d78da1600000578-0-image-a-73_1529582174389.jpg

Klopp már 2015-ben első találkozásukkor is nagyon jól kijött a már említett tulajdonosi hármassal, John W Henry-val, Tom Wernerrel és Mike Gordonnal, amikor New Yorkban Brendan Rodgers esetleges leváltása kapcsán tárgyaltak.
Klopp egy Madison Avenui-i ügyvédi irodában majd’ 6 órán keresztül vázolta fel lelkesen terveit a Liverpoollal, amiután egy héttel később ki is nevezték a németet.

Azóta a kötelék az FSG-vel, azzon belül is leginkább Mike Gordonnal, csak mégjobban megerősödött, bár a trófeák sajnos elkerülték eddig a Vörösöket de így is elképesztő fejlődésen ment keresztül a Klub.

Klopp, amikor bemutatták őt az Anfielden, magáról úgy foglamazott, hogy ő a „The Normal One”-van azaz a Normális, de Werner a Liverpool ECHO-nak a Kijevi BL –döntő  előtt úgy foglamazott, hogy Kloppra a „The Exceptonal One” azaz A Kivételes jelző sokkal jobban illik.

Az FSG Kloppba vetett bizalma megingathatatlan, ezt alátámasztotta maga Kloppis amikor azt mondta, hogy mindig is mögötte voltak a tulajdonosok.

Csapatát meg is erősítették 170 millió font összértékben a nyáron, miután már Januárban is kifizettek 75 millió fontot Virgil van Djik-ért. Mindez közös döntés volt Klopp és a taulajdonosok közt, hogy ellensúlyozni tudják Philippe Coutinho 142 millió font értékű eladását.

Andy Carrol átigazolási összege (35 millió font) egészen 6 évig volt rekord csapaton belül. Ezt azóta hatszor is fölülmúlta igazolásaival a Klub.

„Persze, nagyon jó a kapcsolat a tulajdonosokkal”- Folytatta Klopp értekezését a tulajdonosokról.

„Az első pillanattól kezdve jó volt és azóta is egészséges jó kapcsolatot ápolunk.

Szakmai szempontból sosem kérünk egymástól őrült dolgokat, és nem fenyegetőzünk soha azzal, hogy: ’Ha ezt vagy azt nem kapjuk meg, akkor nem fogjuk megcsinálni’.

Mindig is tisztában voltam vele, hogy az adott lehetőségeinkből mit tudunk kihozni. Sosem volt panasz erre.

Bár John és Tom is a tulajdonosunk, de Mike igazán az én emberem. A mi emberünk, az FSG-ben is és a Liverpoolnál is. Remek munkát végez és hatalmas odaadással van a Liverpoolért, ahogyan azt kell. Imádja a csapatot és a legjobbat akarja neki. Téyleg ez az igazság.

Szeretünk együtt dolgozni, Mike Gordon, a sport igazgató Michael Edwards és jómagam. Nagyon jó összhang van köztünk."

download_4.jpg

Jordan Hendersonról:

Klopp kifejezetten ragaszokdik ahhoz, hogy Vörösöknek pályán kívül is az legyen a vezére aki a pályán hordja a karszalagot.

Jordan Henderson visszatért meghosszabbított szabadságáról, miután kulcsjátékosként az Angol válogatottal elődöntig menetelt a Világbajnokságon.

A csapatkapitány már korábban vissza akart térni társaihoz, hogy velük készüljön de Klopp megingathatatlan volt és ragaszkodott hozzá, hogy Henderson pihenjen három hetet, főleg miután egy kemény, fárasztó idényt tudhatott magamögött csapatával és válogatottjával is egyaránt.

Ez lesz csapatkapitányként a 4. szezonja de többen megkérdőjelezik, hogy az új igazolások fényében, hova fog beférni a csapatba Fabinho és Keita mellé?

gettyimages-502931876.jpg

De Klopp továbbra is kulcsszerepet szán Hendersonnak:

„Hendo nagyon fontos a számunkra, nem csak mint játékos, de mint ember és vezér egyaránt.

A különlegesen jó csapatszellem érdekében szükséged van olyan játékosokra mint Hendo vagy Millie (James Milner), különben nem működik az.

Semmi kétségem nincs Hendo kapcsán. Nem kell bizonyítania semmit nekem, elég volt őt látni a VB-n vagy az előző szezonban.

Egy viszonylag új pozícióba kellett anno belerázódnia. Még emlékeszem amikor a Burnley ellen 2016 Augusztusában idegenben, 2-0-ra kikaptunk pedig 80%-ban mi birtokoltuk a labdát.
Az első gólban Hendo benne volt azzal, hogy egy bejátszott labdát nem tudott lefülelni. Akkor meg is kérdeztem magamtól; ’Tud ő egyáltalán 6-ost játszani?’. Rá is vágtam: ’Persze, hogy tud és fog is!’.
Ehhez meg kellett tanulnia hogyan játsza azt a posztot, fejlődnie kellett benne folyamatosan, és ő pontosan ezt tette.

Azon kívül tud még 8-ast is játszani valamint ha kell tudunk két 6-ossal is játszani, Fabinho is tud egyébként 8-ast játszani, nagyon sok variációs lehetőségünk van.

Ha csak egy fix kezdő csapatod lenne és a többi játékos csak akkor kellene ha kezdőből valaki megbetegszik, az azért nem lenne rendben és esélytlenek lennénk bármire is.”

Valóban a 2018/2019 keret erejére sokkal reménytelibben tekinthet Klopp, mint eddigi irányítása alatt bármelyik korábbi keretére.

Ezt alátámasztja az a tény is, hogy a dublini 5-0 Napoli elleni siker alkalmával, a padról olyan játékosokat uszíthatott az Olasz csapatra mint; Trent Alexander-Arnold, Daniel Sturridge, Fabinho vagy Xherdan Shaqiri.

jordan-henderson-and-jurgen-klopp-embrace-following-liverpools-boxing-day-win-over-leicester-city.jpg

„ Amit mindenkép megakartunk tenni a mostani átigazolási időszakban, meg persze az előzőekben szintúgy, hogy minőségileg növeljük meg a keretet, nagyobb legyen a merítési lehetőség.

A fiataljainkat nagyon nagyon bírom. De általában akkor kell hozzájuk nyúlnom amikor a legkeményebb részében vagyunk a szezonnak. Nagyon fontos, hogy felkészült legyél a leghajtósabb időszakokra, mint például a január. Hogy jobban érthető legyek, augusztusban és szeptemberben mielőtt beindul a Bajnokok Ligája szezon, vagy amikor még a Ligakupa előtt vagyunk, egy-két játékos úgy érezheti, hogy keveset játszik, de utána amikor beindul az igazi darálás, minden egyes játékosra komoly szükségem van.

Egy szezonban 40 lejátszott meccs lenne tökéletes, nem 50. A srácok többsége az előző idényben kb 50 meccset játszott pedig egy maximum 43-44 meccs lenne az ideális. Így fenn lehetne tartani a magas színvonalú játékot, ezért is vagyok nagyon boldog a merítési lehetőségeimmel a keretből és Jordan Henderson nagyon fontos szerepet fog játszani ebben a nagy egészben.”

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr3514169397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása