<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Deadline day

2018. augusztus 09. 08:23 - czinkos

Mire is számíthatunk a nap folyamán

Csütörtökön zárják le ünnepélyésen az átigazolási szezont Angliában. A Liverpool pedig elégedettebben tekinthet vissza a nyári történésekre mint bármely más csapat Nagy-Britanniában.

transfer-deadline-day-january-2017-1485877086-800.jpg

 

Keita, Fabinho, Shaqiri és Alisson összesen 170 millió font ellenében érkezett a csapathoz, azzal a szándékkal, hogy ez a kvartett végre valódi esélyt adjon a Vörösöknek a hőn áhított Premier League trófea megszerzésére.

De vajon milyen igazolási lehetőségek rejlenék még a stáb kezében az utolsó napra?

Igazat megvallva a legvalószínűbb, hogy a Klubnak csendesen fog eltelni a nap, mivel mostanában inkább játékosok lehetséges eladásáról lehet hallani és az európai piac pedig augusztus végeztélvel zárul.

Ha van is valami menedzserünk, Jürgen Klopp, mindent megtett a Napoli elleni 5-0-ás siker utáni sajtótájékoztatón, hogy még a legapróbb részelteket és terveket se kotyogja ki egy esetleges utolsó nagy dobásról.

„Meglátjuk mi lesz. Nem akarom lelőni az utolsó nap show-jának poénjait azoknak az embereknek, akik  majd egész nap a TV előtt fognak ülni történésekre várva.”

Angliában ugyanis az utolsó átigazolási napot élőben közvetíti a televízió folyamatos körkapcsolással, hogy a nézőket a legkisebb értesülésekről is azonnal tájékoztathassák. Ezt hívják kint „D-day show”-nak.

thumb_68400_default_news_size_5.jpeg

Kik érkezhetnek még?

A klub közel volt, hogy 50 millió fontért leigazolja Nabil Fekirt, de az üzlet Júniusban mégsem valósult meg.

A francia világbajnokot Coutinho pótlására igazolták volna, aki még januárban távozott  Barcelonába 142 millió font ellenében, de közel az átigazolási határidő lezárásához, Fekir még mindig a Lyon játékosa, és most terveznek vele ott szerődést hosszabbítani, illetve a Chelsea érdeklődéséről is hallani lehet felőle.

fekir-liverpool-640x400.jpg

Nem valószínű, hogy a Liverpool újra megpróbálná leigazolni őt a Lyontól idén, főleg hogy a két klub nem beszél egymással azután, hogy a csapatunk megpróbálta kevesebb összegért elhozni a támadót egy korábbi súlyos sérülése miatt.

Christian Pulisic egy újabb olyan játékos, akinek esetleges mai napi bejelntését hatalmas örömujjongással fogadnák a Vörösök hívei. Klopp sem rejtette véka alá, hogy mennyire szívesen látná csapatában a Borussia Dortmund szélsőjét. Amikor előző hónapban kérdezték őt az amerikai válogatott játékos esetleges megszerzésérről annyit mondott:

„Szerződése köti őt a Dormundhoz ez a legnagyobb gond.

Szeretem Christiant, kölyök kora óta ismerem. Még mindig fiatal és igazán remek játékos, teljesmértékben kiérdemelte, hogy nagyra tartsák őt az Egyesült Államokban és Németországban is egyaránt.

Ha Angliában szeretne egyszer játszani minden lehetősége adott hozzá, de jelenleg fejlődése érdekében a lehető legjobb csapatban van. Dormundban építette föl magát, és ott nagoyn jól ismerik ami nagyon jó neki.”

Érdekesség, hogy csapatunk két éve már megpróbálta megszerezni Pulisic-et, de a Dortmund visszautasította azt az ajánlatot. Sajnos a 19 éves játékos érkezése is elég valószínűtlen egyelőre.

zxi_d3qcu_l.jpg

Mi várható a védelemben?

Klopp nem fogja mélyebben beásni magát a játékos piacba egy újabb belső védőért, még a szinte biztos érkezőnek kikiáltott horvát VB ezüstérmes Domagoj Vida is lekerült a napirendről.

Egy esetleges középhátvéd igazolásásról már a csapat Egyesül Államokbeli túráján is kérdezték a mestert.

Ő erről úgy nyilatkozott:

„Úgy gondolják kéne? Most a nyáron? Nem hinném. Teljes mértékben elégedett vagyok a védőimmel, nem látom szükségét egy újabb hátvéd leigazolásának.”

jordan-henderson1_1.jpg

A Vörösök főnökének rendelkezésére áll erre a posztra Virgil van Dijk, Dejan Lovren, Joel Matip, Joe Gomez és Ragnar Klavan, így  van bőven kiből válogatnia, csakhogy alátámasszuk kijelentését.

Mi várható a támadóknál?

Daniel Sturridge Liverpoolban marad, ami azt jelenti hogy csapatunknak egy klasszis beugrója lesz csatár poszton, ha Firminonak pihennie kéne vagy ne adj Isten lesérülne.

Hogy mennyire marad egészséges a szuper-sérülékeny Sturridge, az mindig egy hatalmas kérdőjel. Ám kifejezetten jól játszott a nyári felkészülési meccseken meglepően erős formát mutatva.  

daniel-sturridge-dancing-640x400.jpg

Sturridge maradása ezzel további terheket vesz le Klopp válláról, mert nem kell a megfelelő cserecsatár keresésével fáradoznia. Sőt még a Divock Origiért érkező ajánlatokat is meglehet fontolni.

A belga csatár nem éppen a legnyugodtabban készülhetett társaival a nyáron, miután a Klub 27 millió fontban már az árát is belőtte ezzel nyilvánvalóvá téve, hogy eladnák a támadót. Egy újabb kölcsönadás Origi esetében talán járható út lenne, de ezért az opcióért nem lelkesednek kérői.

Danny Ings is valószínűleg új csapatot fog keresni magának. Bobby Firimino elképesztő formáját látva a csatár más Premier League klubban építené újra karrierjét, miután nem lát esélyt a csapatba kerülésre.

Mi várható a kapusoknál?

Simon Mignolet is valószínűleg a távozó játékosok csoportját fogja gyarapítani, viszont Loris Kariusnak még rejtély a jövője. Miután leigazolták elé, 65 millió fontért, a brazil Alissont, a német kapus bevallotta, hogy lehet jobban átgondolja a lehetőségeit.

„Persze, hogy nem jött számomra jól Alisson leigazolása, de semmi mást nem mondthatok erről”- mondta a német kapus majd folytatta.

„Tényleg nem tudom, nem mondhatom el mi a tervem, még van időm az átigazolási időszak végeztéig”.

Ha nem kívánotos lesz Karius a Liverpoolban, akkor a Klubnak még ma meg kell vállnia tőle annak érdekében, hogy találjanak Alisson mögé egy megfelelő helyettest. Kamil Grabara és Caoimhin Kelleher két nagyon tehetséges kapus akik a csapat akaémiáján pallérozódnak, de egyikük sem áll készen Alisson  esetleges pótlására.   

large-16-9.jpg

Dublinban Klopp elismerte, hogy terveik közt szerepel több, a keretbe be nem férő, játékos eladása de azt is kijelentette a német mester, hogy értük is keményen megkell küzdeniük a kérőknek.

„A jelenlegi keret túl nagy, ez igaz. De ez nem azt jelenti, hogy ingyen vagy potom pénzért osztogatnánk játékosainkat. A Liverpool elég erős, hogy tökéletesen tudja kezelni ezen játékosok helyzetét abban az esetben is ha maradnának. Csak úgy nem fogunk más csapatokat megerősíteni, ez nem a mi dolgunk.”

Összegezve, a Vörösök stábja igen valószínű, hogy befejezte a nyári költekezést. Kloppnak mindig is fontosabb volt, hogy minél korábban igazolják le az új játékosokat, hogy mihamarabb összeszokhassanak a már meglévő csapattal.

Eladásokra kell sokkal inkább számítania a Liverpool szurkolóinak, főleg, hogy Angliában tényleg őrület szokott lenni az utolsó átigazolási napon. Ám Fekir érkezését sem meri senki egyértelműen lehetetlennek tartani. Engem személy szerint nagyon meglepne, már csak azért is mert Klopp sem az az utolsó pillanatban igazolós fajta. Többek közt ezért sem tartom valószínűnek, hogy a Francia ma éjfél előtt a John Lennon repülőtéren fel fog tűnni. Bár ahogy azt mondani szokás: Láttam én már karón varjút.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr214170899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása