<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Leicester 1-2 Liverpool: Összegzés + Játékosértékelő

2018. szeptember 02. 02:24 - BenErdelyi

Our red glasses

Image may contain: 1 person, text

Tökéletes mérleggel, bár közel sem tökéletes játékkal maradunk a tabella élén, de a nagy csapatok rondán, csúnyán, csibészesen is tudnak futballmeccseket nyerni. Ez a mai mindenképp ebbe a kategóriába tartozott.

Jól kezdtük a meccset, már az első tíz percben 3-0-ra vezethettünk volna.

Az elején Firmino vett át jól egy lőtt passzt, majd a lövését Schmeichel pont Salah elé ütötte, aki ordító ziccerben passzolta mellé kapásból.

A 10. percben viszont már nem kegyelmeztek a srácok.

Robertson, a.k.a. András Robert kapta meg a labdát a szélen és úgy bőrözte be az ellenfél harmatgyenge portugál jobb védőjét, hogy még át is rohant rajta (kifejezetten komikus jelenet volt).

Andy lapos beadását Maguire nem tudott tisztázni és pont Mané lába elé pattant a zsuga, amit a szenegáli gazella könyörtelenül vágott a hálóba. 1-0.

Ezután rendesen visszavettünk a tempóból és a Leicester irányította a meccset, de meddő volt a mezőnyfölényük.

Firmino rengeteg hibával játszott, többször adta el a labdát, de lélektani szempontból a legjobbkor, a félidő legvégén gólra váltott egy Milner szögletet. 2-0.

Épp most nézem az “All Or Nothing: Manchester City” című dolgot, és Guardiola a miénkhez hasonló pontrúgással verte meg tavaly idegenben a ManUt 2-1-re.

A tizenegyespont magasságába érkezzen a labda, ott pedig próbáljunk 5v4-és emberfölényt kialakítani a legveszélyesebb játékosainkkal.

Image may contain: 2 people, people smiling, people playing sports and outdoor

A szöglet előtt Virgilt mindenki egyszerre próbálta fogni – többen kérdéses eszközökkel – de a gólt eredményező szögletnél stratégiát váltottunk: Virgil blokkolt, Gomez és Firmino pedig a labdát támadta.

A fiatal belső védő még pont nem érte el a focit, de az pont Bobby fejére pottyant, akit az egyébként kiválóan és élesen focizó James Maddison fogott – a szünetben Jamie Redknapp is kiemelte, hogy nagyon látszott a Leicester #10-és testbeszéde, mennyire nem akar szögletet védekezni.

Én is utálom. A foci legrosszabb része.

A második félidőben ugyancsak a Leicester dominált, és a 63. percben ennek meg is lett az eredménye, habar szó sem lehet egy tudatosan felepitett támadásról.

Izgulósan passzolgattunk hátul, a rókák letámadtak minket, ezért VVD-nek muszáj volt hazaadnia, amit nem sikerült túlságosan jól kivitelezni, ezzel a kapus úr munkáját megnehezítve.

A többi pedig… hát maradjunk annyiban, hogy Becker elvtárs nem tanult a múlt heti veszélyes megmozdulásokból.

A Brighton ellen Glen Murray vette el tőle a labdát majdnem… pont ezt beszéltük a srácokkal, hogy ha az ott nem egy 46 éves fáradt angol verziója Torghelle Sanyinak, hanem egy éhes, éles, fiatal afrikai támadó, akkor az ilyenekből gólt kapunk.

Így is lett.

Iheanacho labdát szerez, beteszi középre, a szegény ember Riyad Mahreze pedig bevágja. Ghezzal, 1-2.

A 65. és a 75. perc között komoly nyomás volt a kapunkon, amit sikerült átvészelni.

Shaqiri és Naby Keita behozatala mindenképp javított a csapat labdatartásán és energiáján.

Viszont ennek dacára, szerintem mindenekelőtt Claude Puelt kell megköszönni a mai győzelemért, mert a Leicester 3 legveszélyesebb játékosa közül mind a hármat lecserélte.
Gray, Albrighton, Maddison... Köszi papa!

Graynek nem volt jó napja, de még így is a torkomban dobogott a szívem amikor nála volt a labda, főleg, amikor Trentre vezette egy az egyben.

Egyébként Trent mentségére szóljon, hogy okosan ‘úriember területen’ rúgta izomból, 2 méterről Chilwellt, aki 4 percig fetrengett a földön, pedig nagyon fel akart állni (valószínűleg ez már semmiképp nem fog összejönni neki, pedig még csak 20-21).

Ez a végtelenül szellemes – de kellemetlen – eset végül a Leicester momentumának végét, és a mi negyedik győzelmünket eredményezte, amivel 100%-os mérleggel vezetjük a tabellát a fránya válogatottszünet előtt.

Gyerekek, rühellem a válogatott szünetet. Semmi értelme.

Na, váltsunk át a játékosértékelőre.

Szóval.

Alisson 7/10 (kivéve a 63. perc, mert azzal együtt 3/10)

Az első félidőben volt egy nagyon fontos, menő védése, ahol James Maddison közeli lövését hárította, ami a bevetődő Joe Gomez lábai között érkezett.

Ezen kívül voltak jó tisztázások, pontos hosszú kirúgások és néhány gyönyörűen leszedett beadás.

A 63. percről már beszéltünk.

Jamie Carragher is mondta, hogy ilyenkor a legjobb hibázni: a csapat nyert, nem ment el rajtad semmi fontos, csak innentől tényleg figyelj oda tesó.

Trent 6/10

Védekezésben a csapat leggyengébb láncszeme, továbbra is. De hiszek benned!

Joe Gomez 10/10

A meccs legjobbja Wilfried NDidi vagy James Maddison volt, de ma Joe Gomez nyerte meg nekünk a meccset, toronymagasan a legjobb Liverpooli.

Fontos mentések, tisztázások, fejesek 10/10, agresszív volt, tökéletes teljesítmény.

Image may contain: 1 person

Virgil 7/10

Ma ő volt a gyengébb (Liverpooli karrierje során másodszor – számoltam) a két belső védő közül, de még így is megmutatta, miért VILÁGKLASSZIS.

Annak ellenére, hogy többször átfűzték, olvasták, vagy leszerelték, a legfontosabb pillanatokban mindig lehet ra számítani.

A 94. percben volt a Leicesternek egy körömlerágós szöglete, ami jól is lett beívelve, de VVD három kékmezes közül emelkedett a levegőbe és fejelte el 30 méterre, ezzel kijelentve: én jobb vagyok nálatok. Sokkal.

Matip N/A

Sérülésből visszatérve, 4 percet kapott.

András Róbert 8/10

Megint semmi baj vele, veszélyes felfutások a bal szélen, egy assziszt.

Hendo 6/10

70 percet robotolt végig, sokat nem lehetett hallani a nevet, de viszonylag megbízhatóan fodballozott a kapitány.

Keita N/A

Imádom ezeket az indokolatlan biciklicseleket és a hanyag bokapasszokat...

Gini 7/10

Hendo cseréje után #6-ost, azelőtt #8-ast játszott, rendben volt ő is, de nem olyan kiemelkedő, mint a Brighton ellen.

Milly 7.5/10

Szokásos megbízható Hamesz Milner teljesítmény, profi munka.

Mo 6/10

Az elején volt egy kihagyott ziccere, ezen kívül pedig néhány bosszantóan rossz döntés gólhelyzetekben (“4v2-ben megyünk és azt hiszem, hogy majd befut mögém valaki”, stb…). Nem örült, amikor lecseréltük.

Shaqiri N/A

Futott, küzdött, cselezett, pressingelt. Jó kis energiabomba volt a fáradt Salah helyett.

Bobby 5/10

Az egyik legrosszabb Pool teljesítménye.

Látszott, hogy akar, de ehelyett csak simán játszhatott volna egyszerűen is – laza visszapasszok, illetve 10 esernyőcsel helyett mondjuk 0 és adjuk ki a szélére András Róbertnek.

Viszont a rossz teljesítmény ellenére is betalált a hálóba, idei első gólja, és ez mindenképp biztató.

Büszke voltam amúgy a kedves szurkolótársainkra akik ott voltak a mai meccsen Leicesterben, tökéletesen együtt éltek a játékkal: amikor látják, hogy nem megy Bobbynak, egyből elkezdik zengeni a “Bobby Firmino”-t. Gratula!

Mané 8/10

Gomez után szerintem a csapat második legjobbja, nála mindig jó helyen volt a labda.

Nem voltak ki nem kényszerített hibák, és mindig volt benne elképzelés. Tetszett.

Bendegúz voltam, köszi, hogy olvastál :) 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr6914216839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása