<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool 4-1 Cardiff: Makulátlan Mo és tökéletes Trent

2018. október 28. 02:02 - BenErdelyi

Vélemény + Játékosértékelő

Image result for liverpool cardiff

79%-os labdabirtoklással vertük a Cardiff Cityt, és a City meccse előtt 3 ponttal vezetjük a bajnokságot.

Neil Warnockkal kapcsolatban mindig úgy érzem, hogy talán egy kicsit túl sok tiszteletet ad a nagy csapatoknak.

2-3 éve a Palace edzőjeként lépett bele egy csúnyább kiütésbe az Anfielden, most pedig ugyanezt a stratégiát pörgeti a walesi csapat élén és Guardiola Cityje ellen szintén nem volt szép a vége.

Mi viszont beszéljünk inkább a saját csapatunkról.

Játékosértékelő:

Alisson                N/A

Trent                   8/10

Lovren                7.5/10

VVD                     8/10

Moreno              7/10

Fabinho                8/10

Gini                      8.2/10

Lallana                6/10

Salah                   9/10

Firmino               8.5/10

Mane                  8/10

Shaqiri                8.5/10

Milner                 7/10

Image result for liverpool cardiff

Alisson papának megint nem volt semmi dolga, a gól váratlanul érte.

Van Dijk annyira jó, hogy Paterson, a Cardiff csatárja direkt Lovrenre helyezkedett, hogy minél többször elkerülje az 1v1-es párharcokat a holland monstrum ellen.

Lovren jót küzdött, a fejpárbajok nagy részét megnyerte, bár a meccs jelenete így is az volt, amikor kigáncsolta önmagát a Cardiff tizenhatosán belül, amit Hamesz Milner is megemlített egy szokásosan tökéletes tweettel.

Image result for lovren cardiff

Ha van egy meccs, ahol nem bánom, ha Moreno játszik akkor az ez. Nulla munka védekezésben, amúgy meg támadásokban oké volt.

Többször úgy éreztem, hogy Albi túl szűken helyezkedett amikor a támadóharmadban járattuk a labdat.

Ilyenkor szét kell húzni a pályát, mert különben csak olyan beerőszakolt gólokat lehet rúgni, amit később Sadio Mane is összehozott.

Guardiola ugye ezt úgy csinálja a Cityvel, hogy a támadó trióból a két szélső mindig konkrétan az oldalvonal mellett álldogálva várja, hogy hozza kerüljön a labda, főleg Leroy Sané bal szellőben.

Tekintve, hogy nálunk Salah és Mane ritkán jelenik meg a széleken, így igazából a szélső védők dolga lenne a pálya szelességének kialakítása, de lehet, hogy Klopp direkt így akarja (bár ezt kétlem).

Trentnek elképesztően tetszik a játéka. Ahogy egy érintésből olyan lőtt passzokat tud produkálni kis területekben halálpontosan, az élményszámba megy.

Gondolok ilyenkor a kedvenc passzára, amikor például Gini Wijnaldum fél óra gondolkodás után úgy dönt, hogy lepasszolja a labdát a tétova álldogálás helyett, Trent pedig új ritmust hoz a játékba egyérintőből Salaht megjátszva, aki ilyenkor mindig ritmus előnyben van a védőkkel szemben.

Image result for liverpool cardiff trent

(Trent itt épp a félpályáról próbált gólt szerezni.)

Gini az előbb említett lassú döntéshozás ellenére jól lehozta a meccset, kiválóan interszeptálta a kontrákat Fabinhoval egyetemben, aki a hosszú lábait pompásan kamatoztatja 1v1-ekben.

Lallana viszont sajnos lefőtt, mint a kávé (ahogy azt az oldalt felnyírt frizurás rákoskeresztúri focista ismerőseim mondanák, két orosz zsebkendő között).

Borzasztóan lelassul a játék amikor a #20-hoz került a labda, mert a negyedik és ötödik Cruyff fordulat után a kontratámadásból csak támadás lesz. Túl sokszor ér labdához, ahelyett, hogy tovább passzolná és mehetne a játék.

Milner cserekent jött be az eredményt tartani, meg a napi 100 kilométer futásból leadni 5-öt.

Mohamed szerintem a meccs embere volt 1 góllal, 2 gólpasszal, ráadásul nem önzőzött el mindent (is). Jöttek megint az egyérintők Sadioval, nameg ezek a behátrálós, ellenfél védőjének ölebé beseggelős futsalos trükkök.

Bobby jól ment, sokat vett részt a támadások felépítésében, és volt néhány eszeveszett védekező megmozdulása, többek között az is, amikor a saját szöglezászlónknál bőrözte be az ellenfelet a földön fekve, sarokkal, és indult is a kontra. #JustBobbyFirminoThings

Image result for liverpool cardiff

Shaqiri szerintem többet tett hozza a győzelemhez és mérföldekkel hasznosabb is volt Lallananál, mindezt fele annyi idő alatt.

Furcsállom, hogy milyen kevés játéklehetőséget kap Klopptól, például ma is simán kezdhetett volna.

Lehet, hogy ez ilyen beavatós dolog.

Most 10 forduló után 26 pontunk van.

A naptári év vége előtt lesz még 10 PL meccs.

Ezek közül kétszer játszunk az Arsenallal, egyszer a Uniteddel és az Evertonnal a fontosabb meccsek közül.

Ha ebből a 10-bol hozunk minimum 22 pontot – de a 25 is abszolút reális – akkor meglepődnék, ha nem kezdenénk 2019-et az első helyen.

A lényeg, hogy tovább menetelünk, kezd beindulni a támadó trió gólgépezete, a City pedig hétfőn játszik a Wembleyben a Spurs ellen.

Gyere Maurizio, itt az ideje egy taktikai mestermunkának!

A Bendegúz voltam.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr1814327737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása