<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Mancheter City - Liverpool - Tényleg minden eldőlhet?

2019. január 02. 17:13 - Thommo

Legfontosabb mérkőzéséhez érkeztünk a bajnokságnak. A 21. fordulóban akár már el is dőlhet a bajnokság sorsa. Csütörtök este az Etihad stadionban a PL két legjobb csapata feszül egymásnak. 

Guardiola és a City bámulatosan kezdték a szezont, első 15 mérkőzésükön nem szenvedtek vereséget, és ezen a tizenöt találkozón 13-ból be is gyűjtötték mind a 3 pontot. Csak a meglepetés újonc Wolves és mi kényszerítettük őket pontosztozkodásra. Aztán december elején homokszem került a gépezetbe és 2-0-ra kikaptak a Chelsea-től, ez még nem viselte meg a City drukkereket, mert az Everton ellen rögtön javítani tudtak. Karácsonyra viszont az ellenfeleket és azok szurkolóit örvendeztették meg ajándékaikkal, mert mind a Crystal Palace (otthon 2-3), mind a Leicester (idegenben 2-1) 3 ponttal a zsebben jöhetett le a pályáról a mérkőzések lefújása után. Ezekkel a nem túl kedvező előjelekkel várják a csütörtöki összecsapást. 

Guardiola - Most mit csináljak, ennyivel jobb a Pool

Az utóbbi idők egyik legcsendesebb mérkőzése volt az Anfielden októberben lejátszott bajnoki. Persze nem a szurkolókkal vagy a meccs iramával volt probléma, hanem a gólmennyiséggel. Mint fentebb már említettem, hogy gól nélküli döntetlennel zárult az összecsapás, így mindkét csapatnak ez volt ez egyetlen olyan meccse a szezonban, ahol nem sikerült az ellenfél kapujába betalálni. A gólok helyett a kakaskodásé és az agresszióé volt a főszerep a találkozón. Vendég oldalon Fernandinho és Agüero jártak élen benne és csoda, hogy piros lap nélkül megúszták a pályán tölött időt, a Poolnál Lovren és Mané volt a két bajkeverő. Nagy feszültség volt mindkét csapat játékosaiban, ami a helyzetek számában is megmutatkozott, 4-4 kapuralövést lehetett feljegyezni mindkét oldalon. Az egész találkozó során jól dolgoztak a védők és a kapusok is, egészen a 86. percig, amikor VvD rántotta le a lendületből kapura törő Sané-t, a jogosan megítélt 11est azonban Mahrez csúnyán a kapu fölé vágta.

Alisson - Jó kapus szemmel véd

Guardiolanak több okból is fájhat a feje. Egyrészt a legkevésbé sem szeret a Pool ellen meccselni, másodsorban több fontos játékosára sem számíthat holnap este. Claoudio Bravo és Benjamin Mendy sérülés miatt, míg Raphael Delph eltiltás miatt biztosan nem lép pályára holnap. De erősen kérdéses Gündogan és de Bruyne játéka is, ők az elmúlt pár találkozót ki is hagyták. A City várható kezdője: Ederson - Zinchenko - Laporte - Stones - Danilo - Fernandinho - Bernardo Silva - David Silva - Sterling - Aguero - Mahrez

Kloppnak nincs ilyen problémája, maximum annyi, hogy hogyan rakja össze a középpályát. Milner még mindig nem 100%-os, de rajta kívül mindenki bevetésre kész. LFC várható kezdője: Alisson - Robertson - VvD - Lovren - TAA - Wijnaldum - Fabinho/Henderson - Shaqiri - Mané - Firmino - Salah

 Hogy tényleg minden el dől-e holnap az kérdés. Egy győzelemmel már 3 meccsnyi előnyben lennénk a Cityvel szemben, amivel gyakorlatilag besétálhatnánk a célba. Egy döntetlennel maradna minden, de még úgy is kedvező pozícióban lennénk. Vereség esetén - ami a legtöbb szurkoló szerint nem következhet be - még mindig lenne 4 pont előnyünk, de kérdés, hogy az mennyire hatna ki a csapatra, indkét csapat hátralévő sorsolása hasonló, így a pillanatnyi forma döntene. Ami mégis mellettünk szól a holnapi meccs előtt, az a City gyengébb formája, amit illene kihasználni, illetve a mi, mindent elsöprő lendületünk, és a magabiztos Arsenal elleni győzelmünk, ami további plusz löketeket adhat. Továbbá, a tavalyi szezonban is mi törtük meg a lendületüket és többször is magabiztos játékkal iskoláztuk le Guardiolaékat. 

A mérkőzést csütörtök este 21:00-tól a Spíler1 közvetíti. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr8714528280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása