<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Winter is coming: ez kell az idei bajnoki címhez szerintünk

2019. január 09. 18:25 - Crouch_15

Ismét eltelt egy húzósabb időszak klubunk életében. Egy csodálatos decemberben parádéztunk a ligában, hogy aztán az újév első meccsén rögtön elveszítsük a szezon egyik legfontosabb rangadóját, majd pár nappal később jelezzük: idén a bajnoki cím fontosabb, mint bármi más. Hogy ez valóban így van-e, vagy éppen mire van szükség a világ egyik legjobb csapatával - edzőjével szemben, és mi várhat ránk a tél maradék részében, azt a szerkesztőséggel próbáltuk meg kiokoskodni. A cikk nem jöhetett volna létre nélkületek, hiszen az utolsó kérdésben veletek együtt próbáltunk egy olyan kérdést megvizsgálni, aminek a létjogosultsága évek óta először aktuális Liverpool szebbik felén.


 

 

Hogy tetszett az elmúlt egy hónap?

 

 

Ben_Erdelyi:

Hát nem volt rossz.

Most már ott tartunk, hogy nem is tudjuk elképzelni milyen lehet PL meccsen nem nyerni, miután 9 meccse 100%-os mérleggel menetelünk a bajnokságban.

 

_VIK_:

Remekül sikerült, hiába a City elleni vereség, Klopp és a sereg kipakolta a méretes lókolbit az asztalra, és egész futballvilág úgy tekint a csapatra, mint a legjobban működő egyletre. Ez pedig extra nyomást tehet a velünk szembe kerülőkre, amiből csak profitálhatnak.

 

 


Tommo:

Ezt az érzést meg tudnám szokni a szezon hátralévő részére is. Az idény eleji gyengébb játék helyére végre megérkezett a tavalyi lehengerlő forma is. Most minden szép, minden jó, csak minél tovább tartson ki.

 

Crouch_15:

Amikor ezeket a sorokat írom, akkor épp előző nap estünk ki az FA kupából, és már veretlenek sem vagyunk. Hogy mindezzel együtt csalódott vagyok-e? Cseppet sem, szerintem egy olyan december áll mögöttünk, aminek minden pillanatát imádtuk. Heroikus küzdelemben felülmúlt Napoli, a pályáról lemosott United, egy megsemmisített Arsenal, és az a mágikus érzés, amikor a világ egy emberként csodálja a klubunk. Mondjuk három gólt kaptunk az év utolsó hónapjában, nem értem a tulajdonosokban hogy nem merült fel Klopp menesztése ennek kapcsán. #Kappa

 

Az emberek döntő többsége közel kész tényként kezeli, hogy ezt a bajnoki címet már csak mi bukhatjuk el. Valóban ennyire leegyszerűsödött a képlet, vagy ennél bonyolultabb a szitu?

 

 

Ben_Erdelyi:

Nem érzem úgy, hogy ekkora nyomás lenne rajtunk.

Az idény elején az volt a célkitűzés, hogy ha lehet jussunk be a legjobb 16 közé a BL-ben és próbáljunk meg Májusban is ott lenni az első hely környékén.

Most attól még, hogy jobban teljesítettünk a PL első felében mint vártuk, úgy érzem igazságtalan lenne innentől kezdve csalódásként tekinteni egy esetleges második helyre.

 

 


_VIK_:

Őszintén szólva hiába van messze a vége, innen csalódás lenne elbukni a címet, különösen ennyi év várakozás után. Egyetlen ellenfelünk lehet innen, aki miatt elbukhatjuk: saját magunk.


Thommo:

Nem gondolnám, hogy így lenne.

Még mindig a City a favorit és attól, hogy volt pár gyengébb meccsük, nem lettek rosszabbak. Az után, hogy most kikaptunk tőlük ismét összesűrűsödött a mezőny, még mindig egy meccsnyire vannak tőlünk. Hogy májusban hol leszünk még nem tudjuk, de a sorsolásunk hasonlóan erős, és egy esetleges második hellyel sem lenne szabad csalódottnak lenni. A fejlődés megkérdőjelezhetetlen. Természetesen én is a bajnoki címben bízok.


Crouch_15:

Szerintem nem csak a csapatnak, de nekünk sem áll jól, amikor valami biztosnak tűnik, mert a „hagyományoknak megfelelően” mindig felsejlik bennünk, hogy vajon mikor romlanak el a dolgok. Ezért nem tetszett, hogy a City elleni meccs előtt arról beszéltek mi lesz, ha nyerünk, miközben nyilvánvaló volt, hogy még mindig a világ egyik legjobb csapatával nézünk majd farkasszemet. Hatalmas ajándék volt a két betlijük, és elképesztő munka eredménye a mögöttünk hagyott december. Pokoli küzdelem vár ránk az utolsó fordulóig, és egy pillanatra sem lankadhat a figyelmünk.

 

 

 

 

A tél hátralevő részében mi dönthet Jürgen Klopp irányába Pep Guardiolával szemben?

 

 

Ben_Erdelyi:

Az, hogy Kloppo ezt már egyszer megcsinálta Dortmundban.

Raphael Honigstein (sportújságíró aki a „Klopp: Hadd szóljon” című könyv szerzője) is arról beszélt, hogy első bajnoki évében ugyanezeket a sablon interjúkat adta, mint most.

„Nem nézzük a tabellát.” „Semennyire nincs hatással rám az ellenfél eredménye.” „Le se szarom mi van a Bayernnel.” (Jó, az utolsó nem konkrét idézet, de értitek miről van itt szó.)


_VIK_:

Egységesebb keret, a kulcsjátékosok konstans jó formája, és a keret erősségeihez jobban igazodó taktika.

 

 

Thommo:

Én úgy gondolom, hogy nem érdemes a City-vel és Pep-pel foglalkozni. Ha minél többet tekingetünk hátrafelé akkor nagyobb az esélye, hogy botlás lesz a vége. Nekünk csak magunkkal kell foglalkozni és nem szabad tovább tekinteni, mint a következő meccs.  – Mondta Horváth Ferenc a Haladás vezetőedzője, magyarhangja Tommo


Crouch_15:

Brighton, Palace, Leicester, West ham, Bournemouth, Manchester United, Watford. Így néz ki februárral bezárólag a vizsgaidőszakunk. Ha nagyon engedékeny vagyok, akkor is maximum a United ellen fér bele egy döntetlen, de egyébként minden meccsünket meg kell nyernünk ahhoz, hogy a tavaszra, a végső hajrára nyugodtan mehessünk ki. Ugyanazokat az erényeket kell csillogtatnunk, mint eddig, stabilan hozni a pontokat, teljesen mindegy milyen játékkal. A City nem tudom kikkel játszik, de nem is érdekel. Ha mi mindegyik meccsünkön jól teljesítünk, hasra is vághatják magukat, miközben egyetlen hiba elég a részükről ahhoz, hogy feltegyék maguknak a kérdést: „Lehet már túl messze vannak Klopp fiai?

 

Elég erősnek érzed a keretünket egy duplázáshoz? Eljuthat a Liverpool a bajnoki címig, és a Bajnokok Ligája győzelemig is?

 


Ben_Erdelyi:

Simán!

Az Anfielden legutóbb 2014-ben veszítettünk BL meccset és tavaly már eljutottunk a döntőig.

Ennek ellenére elképesztő nehéz véghezvinni a duplát és valószínűleg nem fog összejönni.

Viszont ha ez neadjisten így lesz, az szerintem nem a keretünk ereje miatt lesz.

 

 

 

_VIK_:

A duplázáshoz nem, a BL-serleg szerintem nem fog Liverpoolba kerülni, de a PL-ért járó trófea  szerintem végre valahára beficcen a vitrinbe.

 

Thommo:

Szívem szerint kapásból rávágnám, hogy igen. Viszont be kell látnunk, hogy a tavalyi döntő, akárcsak a 2005-ös egy nem várt eredmény volt, és ezt megismételni iszonyatosan nehéz lesz. Az Anfield atmoszférája nekünk dolgozik, de idén én már egy negyeddöntőnek is nagyon tudnék örülni. Persze egy kedvező sorsolással bármi előfordulhat. Ennek ellenére én idén a bajnokságra fektetnék nagyobb hangsúlyt. Húzzuk be idén azt, jövőre meg jöhet mindkettő.

 

Crouch_15:

Nézzük meg ezt a kérdést mondjuk a nyolcaddöntő után. Szerintem Klopp makacsságból, szenvedélyből, és csak azért is alapon meg akarja mutatni a Münchennek, a németek pedig el is kaphatóak. De mi van, ha utána érkezik egy Barcelona, vagy egy Juventus? Nem arról beszélek, hogy ne vehetnénk fel a versenyt velük, egyszerűen csak felmerül a kérdés az emberben: akkor, amikor március végén játszunk egy Tottenhammel, két hétre rá a Chelseavel, biztos bele akarunk menni egy öldöklő csatába, amit épp a remélhetőleg megnyugtató pontelőnyünk bánhat? Egyetlen opciót tudok elképzelni, ami a Bayern után presztízs alapon érzelmileg hajtaná túl a játékosokat, és Kloppot még jobban bizsergetné, ez pedig egy Real Madriddal való párharc. Szóval érdekes, szerintem ez a keret MÉG nem kész két ekkora csatára, és ezzel nincs is baj. Ellenben, ha eljutunk Madridba a végén, mint bajnokok, bődületes önbizalommal tehetnénk mindezt. Iszonyat izgalmas második félév vár ránk, de jó ilyenekről írni.

 

 

A jelek szerint figyeljük a piacot, és ha látunk alkalmas jelöltet, lépünk. Szerinted kinek a nevét súgta Jürgen Klopp Michael Edwards fülébe?

 


Ben_Erdelyi:

Nem jönne rosszul egy belső védő, egy balbekk, vagy egy nagyon extra irányíttó.

Nabil Fekirt már elvittük egy táncra a nyáron, ő jól jönne, bár a BL-ben nem játszhatna.

Bal védő poszton a Bristol City fiatal üdvöskéjéről hallottam, Lloyd Kellyről.

Belső védőnek pedig most tényleg tök jól jönne egy Ragnar. Tényleg!

 

 

_VIK_:

Hát, de Ligtet elcsábíthatná a VVD - Gini páros Hollandiából, remekül mutatna a nagy ember mellett a védelemben.

 

 


Thommo:

Egy belső védő érkezhetne, és egy balbunkó sem ártana, hogy Robertsont tudjuk pihentetni. Én eddig kedveltem Moreno-t, de a hisztije után menjen amerre lát. Fekírnek örülnék, de most télen szerintem felesleges lenne bárkit is hozni, úgysem férne be a csapatba. Cserébe nyáron el lehetne gondolkodni, hogy a támadó trióhoz lehetne hozni 1-2 embert, akik őket is tudnák néhanapján helyettesíteni, mert egy esetleges sérülés esetén nem nagyon van kihez nyúlni.

Én Edwards fülébe nem igazolást súgnék, hanem azt, hogy Milner és Stu szerződését meg kellene újítani.

 


Crouch_15:

Naiv vagyok, mindig is az voltam, így nekem három név van a fejemben, akiket azonnal szívesen látnék a csapatban télen: Adrien Rabiot, Kalidou Kolibaly, Luis Suarez. Az első néhány év múlva a világ egyik legjobb középpályása lehet Klopp alatt, és változatosságot hozhatna az olykor szürke melósok közé, vagy épp a másik társaságba illeszkedhetne tökéletesen. A fekete Van Dijk meg egyszerűen egy állat, bármennyi pénzt kérnek érte, azonnal kifizetném. Gondoljatok bele, mégis mivel kéne megközelíteni azt a kettőst? Hány évre határozhatná meg a klubunkat a betonvédelem jelző?




Nem látok jelenleg olyan belső védőt, aki megközelítené a holland szintjét, ha van, akkor az a szenegáli. Agent Mané, a színpad a tiéd. Luis már nem mai gyerek, mindannyian emlékszünk a távozásának a körülményeire, de én azt mondom, hogy még mindig eszméletlen futballista, aki ott és akkor csinálna bohócot a PL játékosaiból, amikor csak szeretne, és ha jól emlékszem van még egy befejezetlen ügye is Angliában. Ha jobban belegondolunk, Bobbynak nagyon alternatívája sincs, és ha a középpálya megfér egymás mellett jól, akkor ők miért ne tennének így? Ha ezek közül csak egyet választhatnék… hm… legyen a Kalidou. Mindent a védelem stabilitására, idén ez lesz a kulcs a bajnoki címhez.

 

Közönségkérdés, szavazás: Az emberek egyöntetűen két játékosnak tulajdonítják a védelem stabilitását. Van Dijk a védelmet irányítja és teszi beton biztossá, Alisson pedig szinte hiba nélkül, bravúrokat bemutatva végzi dolgát. Mindkettőt a világ jelenlegi legjobb játékosai között emlegetik. Ha választanod kéne, szerinted melyikük fontosabb láncszemünk, és miért ő?

 

 

 


Az oldalunkon feltett kérdésre meglehetősen egyértelmű választ adtak követőink. A szavazatok közel 80%-a szerint jelenleg Van Dijk sokkal fontosabb játékosa a keretnek, ha csak kettejük között kell választani. Szerkesztőségünkben már árnyaltabb a kép, hiszen míg Beni és Thommo a holland pártját fogja, addig VIK és jómagam inkább húzunk a brazil felé. Véleményem szerint jó és rossz válasz nem létezik a kérdésre, csupán nézőponttól függ. Abban azonban mindannyian egyetérthetünk, hogy a holland nem csak a védők becsületét adta vissza világszinten, de Alissonnal kiegészülve egy olyan védelem alapjait képzik, ami hosszú évekre határozhatja meg azt hátsó sort, amit a Premier League legjobbjának neveznek.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr4014551842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása