<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Fulham - Liverpool - Szünet előtti kötelező

2019. március 16. 15:16 - Thommo

Eddig tökéletes hetet, a szezon talán legjobb játékával vertük szerdán a Bayern-t, pénteken délben a Porto csapatát sorsolták ki a BL negyeddöntőjében. Vasárnap kora délután pedig a kiesés ellen nem sok sikerrel menekülő Fulham otthonába látogatunk. 

Kalandos szezonja van a londoni kiscsapatnak. A frissen feljutott csapat Ryan Sessegnon és a tőlünk kölcsönbe adott Sheyi Ojo révén a Champo leglátványosabb csapata volt - sokan a szezon meglepetéscsapatának tartották őket - addig a legjobbak között szinte semmit nem látszik a tavalyi lendületből. A szezont még a szerb Slavisa Jokanoviccsal kezdték meg, akinek segítségével összejött a feljutás, azonban a PL-ben csak 12 meccs jutott neki, miután összesen 1 győzelmet és 2 döntetlent tudott felmutatni 9 vereség mellett. Jokanovic november 11. az ellenünk elvesztett bajnoki után kapta meg felmondó levelét. Helyét Claudio Ranieri vette át, akivel semmivel sem lett jobb a Fulham, így 16 meccs után neki is megköszönték a munkát. Helyére a klub egykori játékosa, Scott Parker érkezett. két héttel ezelőtt. Parker első két meccsét elvesztette és már csak 8 találkozó maradt, hogy csodát tegyen, de nehéz sorsolásukat látva lélekben már a Champora készülnek. 

Parkernek és a Fulhamnek már csak matematikai esélye van a bennmaradásra

A Fulham pedig mindent megtett, hogy megragadjanak a PL-ben. A pakisztáni milliárdos Shahid Khan nem sajnálta a vagyonát, hogy újra stabil PL csapattá tegye London legrégebbi profi klubját. Száz millió fontot költöttek idáig, és olyan játékosokat sikerült megszerezni, mint a fél Európa által körbeudvarolt Jean-Miachael Seri, Alexander Mitrovic vagy a Marseille-i Andre Anguissa. De a kölcsönjátékosok között is olyan nevek szerepelek, mint Callum Chambers, Tim Fosu-Mensah vagy épp André Schürrle. Közülük eddig egyedül a szerb Mitrovic az, aki megérte a pénzét, 10 találatával vezeti a házi góllövő listát, ami a Fulham góljainak harmada. Két volt játékosunk Lazar Markovic - aki pont most télen tette át székhelyét - és Ryan Babel is fekete fehérbe öltöztek, hogy segítsenek benntartani a Fulhamet. A tavalyi év nagy felfedezettje, Ryan Sessegnon is elmarad a várt teljesítményével, eddig összesen 2 gólt és 5 gólpasszt lehet a neve mellé írni. 

Mitrovic az egyetlen, akinek a teljesítményét nem lehet kritizálni

Fentebb már szó volt róla, hogy a Jokanovicnak pont az ellenünk elszenvedett mérkőzés után kellett távoznia a csapat éléről. Akkor az Anfielden 2-0-ra nyertünk. A Fulham kezdte jobban a találkozót, Mitrovic fejelt le egy labdát Sessegnonnak, aki Gomezt állva hagyva tört kapura, de lövését Alisson védte. A félidő vége felé Cairney tekert be egy labdát, amit Mitrovic a hálóba fejelt, de Paul Tierney les miatt nem adta meg. Míg a Fulham játékosai a bíróval voltak elfoglalva, addig Alisson elvégezte a szabadrúgást, Trenti kapta meg a labdát a braziltól, aki egyből indította Salah, az egyiptomi pedig begyalogolt vele a tizenhatosig, ahol Rico kapus mellett a kapuba lőtt. Salah ezzel a góllal 21 PL ellenfeléből 19-nek talált be. A második félidőben aztán magasabb fokozatra kapcsoltak Fabinhoék. Mané lövését még nagy bravúrral védte Rico, de pár perccel később már ő is tehetetlen volt. A második félidő 8. percében Robertson küldte be a félpálya környékéről a labdát a 16-on belülre, amire Shaqiri csapott le a megfagyott védők és kapus között, a labdát pedig a bal alsó sarokba helyezte. Ezzel beállítva a 2-0-s végeredményt. A győzelem pedig azt jelentette, hogy 12 kör után a lehetséges 36 pontból 30-at megszerezve a PL történetében a legjobb rajtunkat produkáltuk. 

Salah csak a manu-nak és a Swansea-nak nem tudott betalálni

A Fulhamben Schürrle, Mawson és Bettinelli nem léphet pályára. A Kloppnak is vannak sérültjei, Naby Keita mellé csatalakozott a Bayern ellen megsérülő Henderson is, akinek nem súlyos a sérülése, de ezt a meccset biztosan kihagyja. Ugyanakkor jó hír, hogy Ox végre 100%-os állapotban van és a válogatott szünet után újra elérhető az első csapat számára, akárcsak a még decemberben a Burnley ellen megsérülő Joe Gomez. . 

Fulham: Rico - Bryan - Ream - Nordtveit - Odoi - Chambers - McDonald - Cairney - Sessegnon - Mitrovic - Babel

LFC: Alisson - Robertson - VvD - Matip - TAA - Wijnaldum - Fabinho - Shaqiri - Mané - Firmino - Salah

Amennyiben holnap nyerünk akkor ideiglenesen visszavesszük a tabellán az első helyet, ugyanis a City FA kupa elfoglaltsága miatt majd csak április végén pótolja a most elhalasztott meccsét, ami nem mellékesen Manchester-i házi rangadó lesz. Viszont ettől függetleníteni kell magunkat és az összes hátralévő meccsünket meg kell nyerni. A Fulham után jön egy kis pihenő, és a válogatott szünet után újra belecsapunk a lecsóba és a Tottenham elleni derbivel vethetjük bele magunkat a többfrontos harcba. 

A mérkőzést vasárnap 14:55-től a DigiSport1 fogja adni, a meccs 15:15-kor kezdődik. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr2114692408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása