<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Tottenham Hotspur - Liverpool - Első vagy a hatodik

2019. május 31. 19:38 - Thommo

A holnapi nappal befejeződik a 2018-19-es szezon, az idény utolsó meccsét nem kisebb helyen, mint a madridi Wanda Metropolitan stadionban zárjuk a Bajnokok Ligája döntőjében. Ellenfelünk az európai kupaporondon 35 éve nem járt Tottenham Hotspur, akik első BL trófeájukat szeretnék megszerezni. 

Mauricio Pochettino gárdája tavaly a harmadik helyet szerezte meg a bajnokságban két ponttal megelőzve minket, így kvalifikálták magukat az idei BL kiírásba, ahol egyből a csoportkörbe kerültek. Az idei szezonnak ugyanazzal kerettel vágtak neki, mint a tavalyival, és a szezon első felében hozták is azt az egyenletes játékot, amit már megszokhattunk tőlük, addig egészen közel is voltak a két éllovashoz. A szezon második felében viszont egy kicsit megtorpantak és a lendületük is visszább esett. Harry Kane-t is nélkülözniük kellett, ez pedig majdnem a jövő évi BL indulást érő helybe került. Végül a egy ponttal a Chelsea mögött a negyedik helyen futottak be az Arsenalt megelőzve ugyancsak 1 ponttal. 

Pochettino és a Tottenham egy jó páros

A Tottenham legjobb játékosa még mindig Harry Kane, aki ha nem sérül le a szezon második felében akkor joggal pályázhatott volna a PL gólkirályi címére. Az angol válogatott klasszisa 28 meccsen 17 gólig jutott. Kane mellett Son és Lucas Moura húzta még a Spurs szekerét, Son a PL első 4 fordulóját kihagyta az Ázsia játékok miatt, de ő is 12 góllal zárta az évet. Christian Eriksen idén is hozta azt a stabil játékát, amit az utóbbi pár évben megszokhattunk tőle, ő 8 góllal és 12 gólpasszal zárta az idényt. Meg kell még emlékezni még Dele Alliról, aki ugyan sokkal csendesebb évet zárt, de így fontos eleme ennek a csapatnak.

Eriksen Kane mellett a legfontosabb játékos

A Spurs útja a döntőig nem volt sima út. A csoportkör alkalmával a legerősebb csoportba sorsolták őket. A "B" jelű kvartettben olyan ellenfelekkel kerültek szembe, mint a Barca, Inter és a PSV.. Kezdetnek vereséget szenvedtek az Intertől (2-1) és a Barcától (4-2) is a holland bajnokkal pedig csak ikszeltek (1-1). A visszavágók már sokkal jobban alakultak, legyőzték a PSV-t (2-1) és az Intert (1-0) is a Barcával pedig 1-1-s döntetlent értek el. Ezzel akárcsak az Inter 8 pontot gyűjtöttek, de az egymás elleni eredmények alapján a Spurs örülhetett a továbbjutásnak, míg az olaszok az EL-ben vígasztalódhattak. Az egyenes kiesés szakaszban sem kedvezett Fortuna a Tottenhamnek, a legjobb 16 között a Dortmund várt rájuk, akiket végül meglepően könnyen kettős győzelemmel búcsúztattak (3-0; 1-0). A negyeddöntőben a City várt rájuk és az első meccsen hatalmas meglepetésre 1-0-ra legyőzték a bajnoki éllovast. A visszavágón hiába nyert a City 4-3-ra - ahol egyébként 12 perc játék után már 2-2 állt a kijelzőn - az idegenben lőtt gólok a londoniaknak kedveztek. Az elődöntőben a Juventust kiverő Ajax várt a Eriksenékre, az odavágón a hollandok némi meglepetésre idegenben győztek. A visszavágón is az Ajax volt a jobb, félidőben már 2-0-ra, összesítésben 3-0-ra álltak. A második játékrészben aztán jött Lucas Moura és egy mesterhármassal kiegyenlítette a párharcot, amihez már a fél lábbal a döntőben lévő hollandok csak asszisztálni tudtak. 

Lucas Moura döntőbe lőtte a Spurst

A bajnokságban a Tottenhammal való találkozáskor mindkét alkalommal mi jöttünk ki győztesen. Az első meccsre már az 5. fordulóban sor került. A Wembleyben megrendezett találkozón Wijnaldum és Firmino találatával már 2-0-ra is vezettünk, de a 93. percben a csereként beállt Lamela szépített. 

A tavasszal  az Anfielden egy sokkal drámaibb összecsapást hozott a rangadó. A 16. percben Firmino fejesével vezetést szereztünk, de Lucas Moura a 70. percben egyenlíteni tudott. Az egyenlítés után mindent bevetett a 3 pont megszerzéséért a Spurs, de Alisson és Virgil van Dijk a kulcspillanatokban megmentette a csapatot. A drámát Toby Alderweireld szolgáltatta, aki Salah hangyafing fejesét tessékelte a saját kapujába, Lloris tehetetlen volt. 

Az év védekezése, aki bemutatja Virgil van Dijk

Szinte mindkét csapat a legerősebb csapatát küldheti pályára holnap. Pochettino számára fejvakarást okozhat Harry Kane, a csatár visszatért sérüléséből, de még mindig nincs 100%-os állapotban, így ha a kezdőben nem is, de a padra leülhet. Spurs: Lloris - Trippier - Alderweireld - Vertonghen - Rose - Winks - Sissoko - Eriksen - Alli - Son - Kane/Moura

Klopp ebből a szempontból jobb helyzetben, hiszen Firmino, aki kihagyta az utolsó pát meccset újra teljes értékű munkát végezhetett az utóbbi időben, így ő biztosan a kezdő tagja lesz. Naby Keita az egyetlen, aki kihagyja a döntőt. LFC: Alisson - Robertson - VvD - Matip - TAA - Wijnaldum - Fabinho - Henderson - Mané - Firmino - Salah

A legtöbb helyen a Liverpool az esélyesebb a trófea megszerzésére, ami mellettünk szól, hogy már tavaly is döntőt játszhattunk, és az elbukott finálé miatt sokkal éhesebbek Hendersonék. Ugyanakkor a Spurst sem lehet leírni, mellettük pont az szól, ami egy éve ilyenkor mellettünk, mégpedig a meglepetés ereje. A két tréner és a két csapat egymás elleni mérlege is a mieink mellett szól, az argentin tréner mindössze csak egyszer vezette győzelemre csapatát Klopp ellen. Reméljük, hogy Salah beváltja ígéretét és győztes gólt fog szerezni a fináléban. 

A mérkőzést szombat este 21:00-tól az M4Sport fogja közvetíteni! Szurkoljuk ki a 6. nagyfülű trófeánkat! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr5014872518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása