<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Eggyel nő a tét, avagy a Norwich City

2019. július 25. 20:57 - Thommo

Folytatódik tovább PL ellenfeleinket bemutató sorozatunk. A mai részben a Champo előző szezonbeli bajnokának az újonc Norwich Citynek a nyarát vizsgáljuk meg. 

A Kanárik még a 2015/16-os szezonban estek ki kézen fogva a szintén idei újonc Aston Villa csapatával a PL-ből. A PL történetének egyik legfiatalabb menedzsere, Alex Neil kormányozta a Norwich hajóját a legmagasabb osztályba, de sajnos nem sikerült a bravúrt véghezvinnie, hogy meg is ragadjanak a legjobbak közt. Neil munkáját aztán 2017 márciusában köszönték meg, amikor már biztossá vált, h nem sikerül még a Playoff helyeken sem befutniuk a bajnokság végén. Helyét a német Daniel Farke vette át, akivel aztán az első szezonban még messzebb kerültek a feljutástól, csak a 14. helyen végeztek. Ennek ellenére a Carrow Roadon bíztak a fiatal német mesterben, pedig komolyabb edzői tapasztalata nem igazán volt. Farke a német regionális ligába tartozó SV Lippstadt 08 csapatát és a Dortmund második csapatát irányította angliai megbízása előtt. Farke azonban rácáfolt a kétkedőkre és a mögöttünk hagyott idényben magabiztosan nyerte meg a Champot a Norwich csapata és vívta ki a feljutást. 

Vajon Farke a PL-ben is tud meglepetést okozni?

A Kanárikat a finn Teemu Pukki repítette az élvonalba. Pukki 43 meccsen szerzett 29 találatával a Champo gólkirálya lett, emellett pedig 10 alkalommal szolgálta ki társait. A finn válogatott csatár mellett még a bosnyák középpályás, Mario Vrancic ért el 10 gólt. A csatárokat hatékonyan segítette a két szélső, a kubai Onel Hernandez, aki 10, míg túloldali társa az argentin Emiliano Buendia 12 gólpasszal támogatta meg a feljutást, emellett még 16 gólt is szerezek testvériesen elosztozva rajt. Egyébként a Norwich játékára jellemző ez a "segítőkészség", 46 meccsen szerzett 93 góljukból 74 valamelyik játékostárs passzából született. 

Pukki góljai a PL-ben is sokat érhetnek

A Kanárik keretében eddig nem sok változás történt, az alapcsapat adott. Több játékosuktól is megváltak, többek között két PL veterántól, Steven Naismith-től és Matt Jarvistól. Három év után visszapostázták a Dinamo Zagreb csapatának a Boavistában és a Portoban nevelkedő jobbhátvédet, Ivo Pintot. Érkező oldalon főleg az alsó polcról válogattak eddig, kölcsönbe érkezett a Cityről a szélső Patric Robert, valamint a Schalke csapatától Ralf Fahrmann a kapuba, igaz érte közel 3 milliót fizettek kölcsönzési díjként. Érkezett még Sam Byram a West Ham-től, aki Pinto helyére érkezett és a Borussia Mönchengladbachtól ingyenes igazolással a svájci válogatott csatár Josip Drmic. A Norwich Farke alatt a 4-2-3-1-s rendszert részesíti előnyben. A kapuban biztos pont a 2014-s vb holland hőse Tim Krul, ahogy a középpályán Vrancic, elől pedig a Hernandez, Pukki, Buendia hármas rohamozza a kaput. Drmic érkezésével Farke több variációt is kipróbálhat, amivel Pukkit tudná tehermentesíteni, habár a svájcinak nem sok babér termett az előző szezonban.

Drmicnek vajon jobban fog feküdni a PL mint a Bundesliga?


Összességében a Norwich egy összeszokott kerettel, ami minimális fejlesztésen esett át, és egy rutintalan, de roppant ambiciózus trénerrel, vág neki az új idénynek, ami magában hordozza a kiesés lehetőségét is. Ugyanakkor pont ez lehet a bent maradásuk kulcsa, hogy a keret összetétele nem igazán változott és a Champo megnyerése magabiztosságot is adhat nekik. A felkészülési meccseken mutatott hullámzó játékuk azonban okozhat nekik problémákat. Ezt mutatja a szezon előtti előrejelzésünk is, ami a 17. helyen hozta be a Kanárik szekerét. 

Vik: 13, Crouch_15: 17, Thommo: 18

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr1014979884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása