<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Mélyből a csúcsra - avagy így csinálj BL győztes csapatot napjainkban

2019. november 28. 16:45 - Crouch_15

Valamikor egy fényesen ragyogó délután az Anfield Roadon mérkőzést rendeztek, és olyan, sokra hivatott futballisták szaladtak ki a gyepre a Liverpool mezében, mint Paul Konchesky, Charlie Adam, vagy éppen David N’gog, mesterük pedig egy olyan kiváló szakember volt, mint Roy Hodgson. Szemünkben könnyek úsznak, ha megelevenedik előttünk, ahogyan ezeknek a játékosoknak a labdaérintései, megmozdulásai, villámléptei segítették csapatunk történelmét írni, mindazonáltal a taktikailag hódítónak, játékrendszerében modern hadviselőnek ható Roy is megköveteli az elismerést. Ha ők nincsenek, talán Berei Dani könyve sem a „Mélyből” szóval kezdődik.

 


A könyv borítójára nézve már a fent említetteknél egy sokkal szerényebb képességű, zömében „egyszezonos csodaként” jellemezhető egyiptomi támadó emeli magasba a legrangosabb kupát, amit európai klub elhódíthat. És bár a mélység és a csúcs között csupán szűk egy évtizednyi idő telt el, talán pont a balján égbe kiáltó Sturridge, és jobbján örömittasan ünneplő Robertson példája mutatja, nem csak az írásokat illusztrálandó felvételek, hanem az idáig vezető út története is legalább annyira színes lehet.

Imádom a könyveket, még ha nem is olvasom őket olyan tempóban, mint arra hivatottak lennének. Hónapokat szöszöltem az összes Liverpoolal kapcsolatos kiadvánnyal, hordoztam őket bibliaként úton a munkahelyemre, lettek társaim a tömegközlekedési eszközökön. Míg a legtöbben okostelefonjukba temetkeznek, szerintem az igazán őrült elmék napjainkban egy könyvbe burkolódznak, és isszák a betűket. Napjaink két legértékesebb valutája az információ, és az idő. Ezért is mondtam örömmel igent az Inverz Média megkeresésének, személy szerint szívesen támogatok minden olyan dolgot, ami mára már kicsit kikopott a felgyorsult világunkból, azonban kellő értéket képviselnek.

Őszinte srácnak tartom magam, így fontosnak tartom megjegyezni, hogy nem értem még a könyv végére, azonban az már most látszik, hogy Daniék hatalmas munkát tettek bele a megírásába, szerkesztésébe. Emlékeztek még az első utamra az Anfieldre Chrissel? Életem egyik leghosszabb írása lett, mintha csak egy könyvként készült volna, mindennel együtt két héten át. Ehhez képest gondolkodtam rajta, mekkora-mennyivel több munka kellhet ahhoz, hogy egy ilyen aprólékossággal és szenvedéllyel megírt könyv az olvasó kezébe kerülhessen.

 

corner.jpeg



Ha soha nem hallott valaki a Liverpoolról, és ha úgy gondolja már mindent hallott, akkor is kiváló választás lehet a könyv, hiszen nem csak a jelenkori sikereket reprezentálja remekül, hanem a klub történetébe is bevezeti az olvasót. Ami ennél is fontosabb, hogy teszi ezt folyamatos képi ábrázolással, így pontosan tudni fogjuk, kiről, miről van szó. Stílusosan hat fejezeten és majd’ 250 oldalon keresztül lapozhatjuk a könyvet, ami azonnal kellemes érzéseket ébreszt bennünk, hiszen a hatodikkal kezd. Ezt követően visszacsöppenünk mindennek az elejére, oda, ahol kóklerek helyett profik vették át az irányítást, de nem sokáig, hiszen könnyed hangvétele gyorsan repít át minket az oldalakon. Egy Bajnokok Ligája győzelemig hosszú út vezet, rengeteg apró részletből áll össze, amit szintén megismerhetünk, mégsem lehetne teljes a kép, ha nem tudnánk meg legalább a legfontosabb alakokról pár dolgot, így ezzel folytatódik. Napjainkban könnyű lenne megfeledkezni a történelmünkről, viszont e nélkül ma mi sem lennénk többek bármelyik tucatklubnál, máskülönben olyan játékosok és korszakok határozzák meg a klubot átívelő elhivatottságot, különlegességet, és művészi szenvedélyt, melyekről nem csak hasznos, de fontos is tudni. Vannak azonban olyanok, akik nem feltétlen vágynak erre 400 oldalon keresztül, ezért is jó dolog szerintem, hogy erről is van szó a könyvben. Végül pedig, mint bennem is, míg el nem jutottam a világ legjobb helyére, sokszor felmerült, milyen érzés lehet? Milyen a város? Milyen a „You’ll Never Walk Alone” a meccs előtt? Milyen egy gól? Mi történik utána? Dani szerencsés srác, ő már átélte ezt, és el is meséli az olvasónak.

 

Kapcsolódó kép

 

Ha még nem csaptál volna le a könyvre, mi meleg szívvel tudjuk ajánlani számodra. Ha van olyan ismerősöd, akinek nincs meg, remek választás, talán még Liverpool szurkolónak sem kell lennie, elég, ha józan gondolkodású, futballt kedvelő személy, aki szereti a mesesztorikat, a jó embereket, és egy olyan fantasztikus figurát, mint Jürgen Klopp. Köszönjük az Inverz Médiának és Berei Daninak a lehetőséget, egyben jeleznénk, hogy decemberben több, mint hasznos lesz figyelni a facebook oldalunk minden nap, és egy kis szerencsével a könyvet is megnyerhetitek. Megnyugtatunk mindenkit, lesz erre lehetőségetek több is.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr7515329388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása