<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

New Kids On The Block! - Vörös titán? Jöhet simán!

2020. január 27. 17:05 - RedDri

Csapatunk jelenleg mind a Premier League-ben, mind a Bajnokok Ligájában hasít! Hétről-hétre dőlnek meg az új rekordok, és mindenki próbál maximumot nyújtani nem csak a mérkőzéseken, de az edzéseken is. Nagy a versengés a csapatba kerülésért, és a játékosok attitűdje több, mint kiváló. Azonban a sorozatos terhelésnek és a sérüléseknek köszönhetően nem csak a felnőtt csapat keretének tagjai kapták meg a lehetőséget a bizonyításra. Vessünk hát egy pillantást, mi a helyzet a Merseyside Reds Juniors háza táján!

New Kids On The Block!

 

Az idei szezonban a hazai kupasorozatokat tekintve már több ifi játékosunk is debütálhatott a nagyok közt. Ugyan az Aston Villa elleni Carabao kupa meccs vereséggel zárult, ifjú titánjainkat ez nem törte meg, és az Everton elleni FA kupa győzelem során többen is kiváló teljesítménnyel rukkoltak elő. Mi több, a győztes gólt egy bizonyos Curtis Jones szerezte (kis gól is gól)! A tegnapi nap folyamán ugyan 2-2-es döntetlent játszott csapatunk a Shrewsbury Town vendégeként, és egyik srác sem futballozott élete formájában, azonban ez semmit nem von le az eddig nyújtott fantasztikus teljesítményükből. Jürgen Klopp a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a felnőtt csapat tagjai az újrajátszás időpontjára kimenőt kaptak, így kizárólag ifi játékosok fognak pályára lépni, a menedzser székét pedig Neil Critchley foglalja el. Így ismét nagy feladat vár a vörösök ifjú titánjaira! Közülük most három igazán tehetséges srácot szeretnénk egy kicsit jobban bemutatni nektek.

A mester és a kis varázsló

 

Harvey Elliott (16 éves, angol)

Az ifjú támadót sokak meglepetésére idén nyáron igazoltuk a Fulham csapatától. Az apró termetű szélső a londoni klub U18-as csapatában 12 mérkőzésen 5 gólt és 3 gólpasszt zsebelt be. Sokan úgy gondolták, hogy a vörösöknél is csak az U18-asoknál, vagy legfeljebb az U23-asoknál juthat majd szerephez, de Kloppnak más tervei voltak vele. Míg Harvey az U23-ban folyamatos játéklehetőséget kap (10 meccs, 1 gól, 2 assziszt), addig a felnőttek közt is többször pályára léphetett már, és fiatal kora ellenére egyáltalán nem lógott ki a csapatból, sőt! A technikás szélső többnyire a jobb oldalon bolondítja az ellenfél védőit, és korát meghazudtoló érettséggel hoz döntéseket. Kérdezzétek csak meg Lucas Dignet vagy Sead Kolasinacot. Az Arsenal elleni Carabao kupa győzelem után, így nyilatkozott róla Jürgen: "Amikor már az öltözőben voltam (a meccs után), láttam a tévé képernyőjén, hogy még mindig a tiszteletkörét teszi a szurkolók előtt, és mindent kiad magából, egyszerűen csodálatos volt! Mit is mondhatnék? Igen, nagyon jól játszott, nem úgy, ahogy egy 16 éves fiútól várnád, és ez szuper.". Nem is tudunk mást hozzátenni mester!

Anfield, 94. perc., LFC - Arsenal 4-5. Neco Williams: "Fogd meg a söröm!"

 

Neco Williams (18 éves, walesi)

Neco az idei szezonban jutott állandó játéklehetőséghez az U23-as csapatban, ahol ezidáig 9 alkalommal lépett pályára és egy gólpasszt osztott ki. Az ifjú walesi jobbhátvéd pedig úgy tűnik szeretne Trent nyomdokaiba lépni! Az Arsenal elleni emlékezetes 5-5-ös Carabao kupa mérkőzésen Ki-Jana Hoever nem léphetett pályára (az U17-es VB-n szerepelt a holland válogatottal), így Jürgen választása Williamsre esett. Nem is bánta meg a mester a döntését, mivel Neco szemet gyönyörködtető játékkal és egy nagyon fontos gólpasszal hálálta meg a bizalmát. A gólzáporos összecsapás 94. percében Divock Origi látványos ollózással egyenlített ki, az asszisztot pedig nem más, mint Neco szállította neki. Érdekesség még, hogyan is indult a leleményes szélső liverpooli karrierje 2009-ben: "Hat évesen kezdtem focizni az akadémián, és amikor kilenc lettem, választhattam, hogy a Liverpoolnál vagy a Manchester Unitednél folytatom. Nehéz döntés volt, mert én és a családom United fanok voltunk, de most hogy több éve a Liverpool kötelékében vagyok, én is a vörösök szurkolójává váltam. Azért választottam a Liverpoolt, mert jól kijöttem az ottani srácokkal, és egyszerűen jobban éreztem magam velük.". Megértjük Neco, jobban nem is dönthettél volna!

Pickfordnak nem hoz szerencsét az Anfield Road. Micsoda dugó volt!

 

Curtis Jones (18 éves, angol)

Ugye ismerősen cseng a fiatal középpályás neve? Az biztos, hogy az angol válogatott kapusa, Jordan Pickford egy életre megjegyezte. Aki eddig keveset tudott Curtisről, az is biztosan emlékszik az Evertonnak rúgott hatalmas góljára az FA kupában, amivel el is döntötte a továbbjutás sorsát. De ki is ez a pimaszul éretten futballozó kölyök? Curtis 2001-ben Liverpool egyik kerületében, Toxteth-ben látta meg a napvilágot (ebben a városrészben született egy bizonyos Robbie Fowler is). Steven Gerrard az U18-as csapatban az ifjú scouser köré építette fel a csapatát, mivel a tehetsége már akkor is szembetűnőnek bizonyult. Stevie eképpen summázta, mit is kell tudni Jonesról: "Ő egy kiemelkedő tehetség, egy top játékos. Fontos, hogy minél többet legyen nála a labda, mert ő szervezi a játékunkat. Megvannak hozzá a kvalitásai, hogy a semmiből alakítson ki helyzeteket.". Az angol spíler Neco Williamshez hasonlóan tavaly mutatkozott be az U23-as csapatunkban (13 meccs, 4 gól, 2 assziszt), majd idén robbantott az ifiknél, és eddig 12 mérkőzésen 8 gólnál és 4 gólpassznál jár. Curtis már többször is lehetőséget kapott a felnőtt csapatban, így ő is pályára lépett az Ágyúsok elleni thrilleren, és ahogy Williams, ő is megajándékozta Divet egy forintos labdával. Nem mellesleg a tizenegyes párbaj során az előre leegyeztetett sorrend ellenére megkérte a belgát, hogy ő rúghassa az utolsó tizenegyest, amibe Divock készségesen beleegyezett. Mondanom sem kell, hogy hidegvérrel értékesítette, és ezzel tovább is jutottak a vörösök. A nagy pillanata mégis a fent említett Everton elleni FA kupa mérkőzésen jött el, amikor egy valóságos bombagóllal jelezte a Liverpool szurkolóknak, jobban teszik, ha ezután figyelemmel követik a karrierjét! Az Anfield szurkolótábora, élükön a KOP-pal pedig félelmetes hangorkánnal és üdvrivalgással jelezte, hogy vette az adást, miközben "felrobbantották" a stadiont! A tegnap este lejátszott Shrewsbury Town elleni mérkőzésen pedig ismét gólt szerzett. Jones nemrég aláírta a vörösökkel első profi szerződését, és nem is lehetne boldogabb, miután már többször is a nagyokkal együtt ölthette magára a vörösök mezét: "Őrület volt, amikor a felnőtt csapathoz kerültem, álmomban sem gondoltam volna! Mint helyi srácnak, mindig az volt az álmom, hogy az első csapat közelében lehessek. De tudtam, mennyire nehéz lesz, amiatt ahogy a csapat játszik - csodálatos játékosaink vannak. Csak örülök, hogy a közelükben lehetek, és minden nap 100%-ot nyújtok. Próbálok bekerülni a felnőtt csapatba.". Jürgen Klopp sem rejtette véka alá, mit is gondol az ifjú titánról: "Ő egy elképesztő játékos. Scouser, nagyon magabiztos, és alig várja, hogy az első csapat tagja legyen. Nagy lépéseket tett meg. Ha semmi különös nem történik, Liverpool játékos lesz, ez 100%.". Szebben mi sem mondhattuk volna!

The Future is Bright, The Future is RED!

 

Jó látni, hogy a klubunk, Jürgen Kloppal és Michael Edwards-szal az élen, nem csak a jelenre koncentrál. Ahogy az elején is említettük, a csapatunk most lehengerlő formában van, és olyan játékosok villognak hétről-hétre a kezdőnkben, mint Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez, vagy Alex Oxlade-Chamberlain, akik előtt még fényes jövő áll. Ugyanakkor ha a távoli jövőbe tekintünk, ezek a srácok lehetnek a csapatunk alapkövei. Így építhetünk nem csak bajnok csapatot, hanem egy igazi dinasztiát.

The Future is Bright, The Future is RED!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr7115428852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása