<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Watford - Liverpool - WAT about Nigel?

2020. február 28. 19:36 - Thommo

A héten már második PL meccsét játssza csapatunk, a 28. fordulóban Watfordba látogat csapatunk és a tabella 19. helyén szerénykedő Lódarazsakkal mérkőzünk meg a Vicarage Roadon. 

A Watford az idényt még a spanyol Javi Graica-val kezdte meg, aki még 2018 januárjában vette át a stafétát, aki elég szépen indította a karrierjét Angliában (14., 11. hely), de a tavalyi FA kupa döntőjében elszenvedett 6-0-s vereség a Citytől megtörte a csapatot, amiből a nyáron sem sikerült kikeveredniük. Az új idényt három vereséggel és 11 meccses nyeretlenségi szériával kezdték. November elején a hasonlóan gyatra formában lévő Norwichot tudták legyőzni, de a siker nem hozott újabbakat, ismét következett egy ötmeccses nyeretlen sorozat. Ebben a sorozatban köszönte meg a Watford vezetősége Gracianak a munkát. A 17. játéknapon pont az Anfielden már Nigel Pearson irányította a Darazsakat. Pearson érkezése jó hatással volt az akkor már masszívan utolsó helyezett csapatra és az anfieldi vereség után egy hatmeccses veretlenségi szériát produkáltak, aminek első állomása a Manchester United hazai pályán való legyőzése volt. Az új menedzser okozta lendület egészen január végéig tartott ki, azóta a Watford visszatért a szezoneleji formájához és az utolsó négy meccsükből mindössze 1 pontot szereztek. 

Pearson vajon képes lesz-e ismét új lendületet adni, vagy már a Champora készülnek Watfordban?

A Watford nagy szerencséje, hogy hiába vannak a szezon nagy részében borzalmas formában, még így is van esélyük megmenekülni a kieséstől. A jelenleg 19. helyen álló alakulat mindössze 1 pontra van a 17. még PL tagságot érintő pozíciótól, az meg különösen szerencsés számukra, hogy a táblázat második fele nagyon sűrű és mindössze csak 12 pont választja el őket a 11. helyen álló Evertontól, így egy huszárosabb sorozattal akár jóval előrébb is végezhetnek. A kérdés már csak az, hogy ez vajon benne van Pearson csapatában. Ennek megválaszolására még pár fordulót várni kell, de az mindenesetre okot ad az aggodalomra, hogy 24 szerzett góljuk a legkevesebb a PL-ben. Troy Deeney a csapat meghatározó alakja úgy vezeti 5 góllal a házi góllövő listát, hogy mindössze csak 16 meccsen léphetett pályára. A 31 éves csatár térdsérülés miatt a szezon elejét volt kénytelen kihagyni. Deeney-n kívül még Gerald Deulofeu-t érdemes kiemelni, mint aki igyekszik csapatát a PL-ben tartani. A Barca nevelésű spanyol szélső eddig 4 góllal és 5 gólpasszal próbál segíteni. Abdoulaye Doucouré és Ismaila Sarr még azok, akik még igyekeznek mindent megtenni a Watfordért. Doucouré 4 góllal és 1 gólpasszal míg Sarr 3 góllal és 3 gólpasszal próbálja kivenni a részét a megmenekülésből. A bentmaradásért való küzdelemben a legnagyobb probléma, hogy a Watford csapatát példátlan sérüléshullám sújtja egész szezonban, csak Ben Foster és Deulofeu azokok, akik eddig minden mérkőzésen pályára léptek. 

No Deeney No PL

A Watford Nigel Pearson első meccsén találkozott a Liverpoollal a 17. fordulóban. Az Anfielden lejátszott bajnokit hatalmas szélben játszották a felek és a mérkőzés elején a Watford egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet. Olyannyira nem, hogy egy Capoue beadásnál ha Sarr nem töri el a labdát akkor hátrányból kellett volna visszajönni a meccsbe. A 38. percben aztán Mané ugratta ki Salaht, aki megcsinált egy cselt és a hosszú felsőbe tekerte a labdát. 1-0. A gól sem törte meg a vendégeket és még a félidő vége előtt majdnem sikerült egyenlíteni, de most Sarr törte el 100%-os ziccerben a labdát, így maradt az egygólos vezetés. Fordulás után azonban összeszedte magát a csapat és már esélyt sem adott a Watfordnak. Manétól szerzett egy fejes gólt, amitől a VAR fosztotta meg a szenegálit. Ezt követően Milner kiugratását válthatta volna Salah gólra, de hosszan szöktette magát így Foster menteni tudott. Az újabb gólt azonban nem tudta a vendégcsapat elkerülni, ismét Salah volt a főszereplő, aki Origi eltört labdáját sarokkal továbbította Foster hálójába. 2-0

Salah 5 meccsen 8 gólt lőtt a Watfordnak

Nigel Pearson jelenleg boldog lehet, ugyanis a szezon korábbi szakaszában rengeteg sérülés miatt nem tudta a legerősebb csapatát a pályára küldeni. Jelen pillanatban csak a Daryl Janmaat hiányzik térdsérülés miatt. A Watford várható kezdője: Foster - Dawson - Kabasele - Cathcart - Masina - Hughes - Capoue - Doucouré - Pereyra - Deulofeu - Deeney

Klopp már közel sincs ilyen jó helyzetben, Henderson, Shaqiri és Clyne biztosan kihagyják a holnapi bajnokit, míg Milner hiába végez teljes értékű edzésmunkát nagy valószínűséggel ő is kihagyja a meccset. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Gomez - VvD - Robertson - Keita - Fabinho - Wijnaldum - Salah - Firmino - Mané

Ha csak a táblázatot és a két csapat közti különbséget nézzük, akkor a holnapi mérkőzés végkimenetele teljesen egyértelmű. Ugyanakkor a Watford hazai pályán elég kemény dió, és az Anfielden is eléggé megnehezítették a dolgunkat. A sérültjeink ellenére is egy felforgatott csapattal állhatunk ki. A Watford az utolsó 8 bajnokijából hetet elvesztett és mindössze 1 döntetlent ért el, 27-4-es gólaránnyal. Utoljára 2015 decemberében kaptunk ki a Lódarazsaktól, de az egy merőben más csapat volt még, valamint még Pearsonnak sem sikerült még a Liverpoolt legyőznie.  

A mérkőzést szombaton 18:30-tól a DigiSport1 fogja közvetíteni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr5515496160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása