<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Atalanta - Liverpool - Az olasz meló

2020. november 02. 17:39 - Thommo

Nem csak a Premier League-nek van erőltetett menetrendje ebben az idényben, hanem a Bajnokok Ligájának is. Két hete kezdődtek csak el a csoportküzdelmek, de csapatunk holnap este már a harmadik mérkőzését fogja játszani. Ellenfelünk az az Atalanta lesz, akik az előző kiírásban a negyeddöntőig jutottak, és ezt a teljesítményüket szeretnék legalább egy lépéssel megfejelni. A holnap esti mérkőzésre Olaszországban a Gewiss Stadionban fogják játszani. 

Gian Piero Gasperini bő négy évvel ezelőtt vette át a már akkor is BL álmokkal kacérkodó Atalanta vezetését, és folytatva a megkezdett építkezést el is érték a céljukat. A 18/19-es szezonban nagyot hajrázva végül a harmadik helyen futottak be a SerieA-ban, megelőzve a két milánói klubot és a római Farkasokat. A mögöttünk hagyott kaotikus szezonban szintén a harmadik helyen futottak be a Lazio és az AS Roma előtt, míg a BL-t a csoportkörből kezdhették. A királykategóriában a "C" csoportba sorsolták be őket a City, a Dinamo Zagreb és a Shakhtar Donetsk trióval egyetemben. A papíron nem vészes csoportból elsődlegesen mindenki továbbjutást várt tőlük, de nagy meglepetésre a csoport odavágókon egytől egyig vereséget szenvedtek, amiből a horvátoktól elszenvedett 4-1-es zakó különösen fájó volt. A visszavágókon aztán megmutatták, hogy nem érdemtelenül vannak a BL-ben és a csoport többi eredménye is kedvezett nekik, így végül teljesíteni tudták az elvárásokat. A folytatásban aztán könnyen vették az első akadályt. A nyolcaddöntőben 8-4-es összesítéssel ütötték ki a Valenciát a BL-ből. Az európai futballélet újraindulás után az egymeccsessé csökkentett párharcokban hiába vezettek bő egy órán keresztül a PSG ellen, de a franciák a meccs utolsó 5 percében megfordították az eredményt. A most futó szezonban a bergamoi alakulat szintén a csoportküzdelmekben kapcsolódott be a sorozatban, hazája bajokságában pedig 4 győzelemmel és 2 vereséggel, 4. helyen állnak 4 ponttal lemaradva az éllovas AC Milan mögött. 

Gasperini és az Atalanta egy tökéletes házasság

Az Atalanta csapatának félelmetes támadói vannak, Luis Muriel és Duván Zapata egyaránt 18-18 gólt szerzett a bajnokságban, utóbbi még hozzárakott 7 gólpasszt is. Gasperininek akkor sem kellett kétségbe esnie, ha a két kolumbiai csatárnak nem ment, mert akkor jött a Josip Ilicic és Papu Gomez. A rutinos szlovén csatár 15 góllal és 8 gólpasszal szállt be csapata remeklésébe, míg a szintén 31 éves argentin csatár 7 gólt és 16 gólpasszt jegyzett. Túlzás lenne azonban csak a támadókat dicsérni, hiszen az Atalanta többi csapatrésze is tisztességgel kivette a részét, ezt jól bizonyítja, hogy összesen 98 gólt szereztek, amivel messze kiemelkedtek a mezőnyből, - az Inter 17 góllal ért el kevesebbet-, míg a védelem csak 48-at kapott, amivel top5-ben voltak. A most futó szezonban a góltermelést ott folytatják, ahol abbahagyták - jelenleg 17-nél járnak, ezzel a Sassulo mögött a másodikak -, de a védelem a szünetben jelentősen átalakult, és még időre lesz szükségük, hogy a hátsó alakzat összeszokjon, erről árulkodik a 13 kapott góljuk, amivel a második legtöbbet kapták a SerieA-ban. 

Az Atalanta támadó triója az lemúlt szezonban összesen 51 gólt termelt a bajnokságban

Mint fentebb írtuk, az Atalanta csapatunkhoz hasonlóan a csoportkörben kezdte meg a BL küzdelmeit. A nyitókörben minden gond nélkül verték a Midtjyllandot 4-0-ra Zapata, Papu Gómez, Muriel és a friss szerzemény Miranchuk góljaival. A következő körben az Ajax-szal már jobban meggyűlt a bajuk, a 38. percben már 2-0-ra vezettek a hollandok Tadic és Traore góljaival, de a hazai csapat a második félidőben hat perc alatt kiegyenlített Zapata duplájának köszönhetően. A Liverpool még sosem találkozott az Atalantával, így Kloppéknak ismeretlen terepen kell helyt állniuk. 

Egy hete Zapata duplája kellett a pontmentéshez az Ajax ellen

Mindkét szakvezetőnek okozhat gondot csapata összeállítása. Gasperini nem számíthat, Mattia Caldara-ra, Marco Carnesecchire. Vádlisérülés miatt fog hiányozni Robin Gosens, ágyéksérüléssel bajlódik Marten de Roon, és Christiano Picchini sem épült fel. Luis Muriel a Croton ellen már visszatérhetett a pályára, ez Gasperiniek bizakodásra adhat okot, de a kolumbiai még közel sincs 100%-os állapotban. Az Atalanta várható kezdője: Sportiello - Toloi - Romero - Djimsiti - Hateboer - Freuler - Pasalic - Mojica - Ilicic - Gómez - Zapata

Jürgen Kloppnak is sokat kell varálnia majd holnap estig. Matip és Keita ugyan már újra teljes értékű edzést végeznek, de pályára lépésükre szinte semmi esély. A West Ham ellen remeklő újonc Nate Phillips pedig nincs regisztrálva a BL keretbe, így ő sem léphet holnap pályára. Thiago, Fabinho és Tsimikas továbbra is sérült. Változás lehet a támadó sorban is, hiszen a bombaformában lévő Jota könnyen kiszoríthatja az éppen nem élete formájában lévő Firminot. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - R. Williams - Gomez - Robertson - Shaqiri - Henderson - Wijnaldum - Salah - Jota - Mané

Mindkét csapat kiváló támadójátékkal rendelkezik, ami sok gólban mutatkozik meg, emellett mindkét edző a támadófoci híve, ez pedig egy kimondottan szórakoztató összecsapást hozhat. Persze nem lehet szó nélkül elmenni a védelmek mellett sem, akiknek ebben az idényben meggyűlik a baja a támadókkal, így a találkozó végén az a csapat örülhet majd, amelyiknek a védelme kevesebb hibát vét.

A mérkőzést kedden este 21:00-tól a Spíler1 fogja közvetíteni! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr2016269988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása