<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Leicester City - Róka, aki téli álmot alszik

2017. december 29. 13:10 - Thommo

Négy nap leforgása alatt 2 fordulót is rendeznek a Premier League-ben. A szilveszteri hajtás első megállója az Anfielden lesz, ahol a Leicester csapatát látjuk vendégül. 

A két együttes még a 6. fordulóban találkozott egymással, és akkor még Craig Shakespeare irányított a Rókákat. Két körrel később a WBA-val játszott döntetlen után menesztették az angol edzőt, helyét az előző idényben még a Southamptont irányító francia Claude Puel vette át. Puel-lel stabilizálta magát a gárda és jöttek is az eredmények, viszont jelenleg három meccses nyeretlenségi szériában vannak.

Puel stabilitást hozott a Leicesternek

15/16-os idényben ismerte meg mindenki Jamie Vardy és Riyad Mahrez nevét, akkor előbbi gólkirály is lett. Azóta viszont mindkettejük teljesítménye visszaesett, igaz Mahrez-ért azóta is sorban állnak a nagy csapatok. Vardy ebben a szezonban 8 gólnál tart, míg a szélső csak 6nál. A nagy összegért szerződtetett 21 éves nigériai csatár Iheanacho még gólt sem szerzett a Rókák színeiben, sőt az elmúlt fordulókban már a padról sem nézhette a mérkőzéseket. 

Iheanacho a 25 milliós vételárát még nem kezdte el törleszteni

Ebben a szezonban már háromszor találkoztak a felek egymással. Először még július végén az Ázsia Kupa döntőjében, ahol Slimani korai góljára Szalah és Coutinho válaszolt így már a félidőben eldöntve a kupa sorsát. Ezt követően szeptember közepén 4 nap alatt kétszer is összecsaptak a csapatok. Előbb a Ligakupában, ahol a Leicester sima 2-0-val küldött haza minket. Igaz azon a meccsen elég felforgatott kezdővel álltunk ki és kérdés, hogy mennyire számított nekünk a kupaszereplés. Négy nappal később viszont már a bajnokságban 3-2-re győztük le őket. Szalah és Coutinho gyorsan 2 gólos vezetést szerzett, amit Okazaki még a félidő hosszabbításában egyre csökkentett. Henderson szerezte meg a csapat harmadik gólját, amire Vardy 1 perccel később válaszolt. Pár perccel később Vardy rúghatott 11-est, de a középre tartó lövést Mignolet védeni tudta, így maradt a 3-2. 

Vardy büntetője már a 8. volt, amit Mignolet hárított, mióta a Liverpool kapuját őrzi

A Rókáknál Robert Huth és Danny Simpson sérülés miatt, míg Adrien Silva eltiltás miatt nem léphet pályára. A mieinknél Henderson és Moreno még biztosan nem lép pályára, de hamarosan visszatérhetnek.

A negyedik találkozik a nyolcadikkal, míg a mieink 11 meccses veretlenségi szériában vannak addig a vendégek 3 meccse nyeretlenek. Ez persze nem azt jelenti, hogy a Vörösök toronymagas esélyesek lennének. A Leicester mindig kemény ellenfél és meg kell majd küzdenie a csapatnak a 3 pontért.

A mérkőzés szombaton 16:00-kor kezdődik, élőben nem közvetíti a tv, de este 9kor felvételről a SpílerTv-n meg lehet nézni. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr10013531633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása