<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool – Sevilla - Azok a varázslatos éjszakák

2017. november 21. 11:07 - Crouch_15

 

Hosszas várakozás után újra felcsendül a Bajnokok Ligája himnusza az Anfield Road-on és megkezdődnek az idei BL csoportmérkőzések, amire a csapat drukkerei oly régóta vártak. Első fellépőnek rögtön a tavalyi EL döntős ellenfelünket, a Sevilla csapatát látjuk vendégül.

A Sevilla gárdája a spanyol bajnokságban 3 forduló után a 3. helyen áll. A nyitófordulóban 1-1-es döntetlent játszottak az Espanyol gárdája ellen. Majd kettőt nyertek, egyet idegenben a Getafe (0-1) és otthon az Eibar(3-0) ellen.

A Sevilla csapata új edzői stábbal vágott neki az idénynek. Az argentin Eduardo Berizzo, a Celta Vigo kispadját hagyta ott az andalúz gárda kedvéért. A 47 éves tréner 2019 júniusáig írt alá. Legnagyobb sikere, hogy Chilei bajnokságot nyert a CD O’Higgins gárdájával.

Az új edzőhöz új játékosok is járnak. A Manchester City-től visszaigazolták Jesus Navas, valamint Nolito játékjogát. Ugyancsak visszatért korábbi csapatához az argentin Ever Banega, aki az Intertől érkezett. A klubhoz került még a rutinos dán középső védő Simon Kjaer, a Fenerbahce-tól és a kolumbiai Luis Muriel, a Sampdoria-tól, illetve több tehetséges fiatal is csatlakozott az andalúziai gárdához.

A távozók oldalán is akadnak szép számmal. Vitolo az Atletico Madridhoz került, de mivel a Matracosok a nyári átigazolási idényből ki lettek zárva, rögtön tovább is adták nevelőegyesületéhez a Las Palmas-hoz. Elhagyta a csapatot még Yevhen Konoplyanka, Adil Rami és Vicente is. Utóbbi a Leicester City-hez távozott, Rami hazatért Franciaországba a Marseille-hez, míg az ukrán szélső a német Schalke gárdáját erősíti tovább.

A két csapat közös történelme igen rövid. Egyetlen egyszer csaptak össze a felek a 15/16-os szezon Európa Liga döntőjében. A mieink a félidőben még vezettek, de fordulás után a botrányos játékvezetésnek is köszönhetően 3-1-re győztek a spanyolok, s ezzel megszerezték sorozatban a 3. EL győzelmüket.

A Sevilla csapatában van egy igen fontos sérült. Nolito a hétvégi Eibar ellen szenvedett combizom sérülést, így ellenünk biztosan nem szaporítja tovább góljai számát. Nálunk Dany Ings ismét megsérült, a City U23-as csapata elleni meccs első félidejében, de cserébe Klopp nyilatkozatai alapján Coutinho már újra pályára fog lépni.

Egy erős és szervezett csapattal találkozunk már rögtön az első körben, amire a hétvégi City elleni meccs nem volt épp a legjobb főpróba, de Jürgen Klopp biztosan felrázza a társaságot és egy sokkal jobb csapat fog a pályára lépni. Illetve az Anfield-en nem sok csapatnak van esélye a győzelemre, amit meg kell lovagolni és megmutatni a szurkolóknak és az ellenfeleinknek, hogy a City meccs csak egy rossz nap volt.

A meccset a Sport2 közvetíti szerdán 20:45-től.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr2213335099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása