<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Southampton 0-2 Liverpool - A király és a varázsló meséje

2018. február 11. 21:58 - Crouch_15

A mai meccs igazából se nem volt szórakoztató, se nem volt izgalmas. Ahhoz azonban, hogy ez így legyen, szükség volt egy maximálisan koncentráló csapatra, egy kiválóan működő védelemre, és egy kapusra, aki a legutóbbi meccshez hasonlóan ismét bemutatott pár nagy védést.

A mérkőzés előtt Rafa tett nekünk szívességet, és a szarkákkal legyőzte Mourinhoékat, így ha mi nyerünk, két pontra közelítjük meg a második helyet. Különösen pikáns összecsapás volt ez, hiszen csak a keretben öt darab egykori Southampton játékos kapott helyet, amiből négy közvetlen tőlük érkezett. Gyakorlatilag felküldtük a lehető legerősebb kezdőnket, amit csak tudtunk. Henderson még a keretbe se lett nevezve, ellenben Lallana ott volt a padon. Változás inkább a középpályán történt, ezúttal Oxlade – Can – Wijnaldum hármas feladata volt a szentek támadásépítését megzavarni, és a félelmetesen teljesítő hármasunkat támogatni.

"De több játékost nem kaphattok tőlünk, Virgil volt az utolsó!" - Mondhatta Mauricio Jürgennek, aki játékosként fél évet töltött az Anfielden, Rafa segítőjeként pedig két évig állt klubunk szolgálatában 2008-2010 között.

A hatodik percben a félpálya elől érkezett indítás Salah felé, a szentek védője pedig megtette azt a szívességet, hogy nekiállt szerencsétlenkedni, így a labda az egyiptomihoz került. Az idei évben védelmi hibát véteni ellenünk nem túl kifizetődő vállalkozás, ellenben mi remekül tudjuk kihasználni ezeket az ajándékba kapott lehetőségeket. Salahnak sietett a segítségére hű társa Bobby, aki vérbeli kilencesként lőtte a jobb alsó sarokba a labdát a tizenegyes pontról. Összességében 20, a bajnokságban 12 találat fűződik a srác nevéhez, akit nem csak Klopp imád, és nem is véletlenül.

Nem csak a képről árulkodik, hogy a csapatban egy megbonthatatlan egység uralkodik. A Spurs elleni meccs után fontos volt győzni a mai meccsen, és jelezni: nem tudnak megtörni minket, a végsőkig harcolunk a céljainkért.

Nem volt nagy gól, de megnyugtatta a csapatot, a félidő további részében inkább a szentek előtt adódtak lehetőségek, és Kariuson volt a sor, hogy bizonyítson. Két alkalommal kellett megtennie ezt, először Hojbjerg lövését védte kiválóan, majd egy beadásnál idejében észlelte, hogy már nem fogja elérni, így annak köszönhetően, hogy hátrébb lépett kettőt, bravúrosan tudta a kapu fölé tolni Ward-Prowse fejesét. A második gólunkat is egy hazai helyzet előzte meg. A hazaiak jutottak szöglethez, Ward-Prowse újra próbálkozhatott, Karius pedig magabiztosan ölelte magához fejesét a kapu közepén. Mintha csak Coutinho hagyta volna rá, de Firmino az utóbbi mérkőzéseken varázslatról varázslatra halad, és ehhez csak egy labdára van szüksége. Matiptól kapott szemfüles passzt Salah, aki Cirmihez passzolt, ő pedig egyből sarokkal adta vissza a korábban kapott aszisztot, Mo mintha csak a világ legtermészetesebb dolga lenne, úgy gurította el McCarthy mellett a lasztit.

29 gól ebben az évben. Huszonkilenc!
Moo Salah, Moo Salah, the Egyptan King!
A Porto ellen jöhet a 30. is!

Érezhető volt, hogy nem rohanunk feleslegesen, és észben tartjuk, hogy néhány nap múlva már Portóban lesz jelenésünk. A második félidőre azonban még véletlen sem álltunk vissza, hanem további helyzetek kialakításán dolgoztunk, hogy egy harmadik találattal végérvényesen lezárjuk a meccset. Több nagy lehetőséget sem sikerült kihasználnunk az amúgy második félidőre teljesen eltűnő Southamptonnal szemben, a meccs végére 11-1-et mutatott a kapura lövések száma a mi javunkra. Rutinszerűen hoztuk le a maradék időt, és bár csak két gólt lőttünk, ez is elég volt ahhoz, hogy az Európai topbajnokságok csapatait figyelembe véve a nekünk legyen a legtöbb lőtt gólunk az összes idegenbeli meccsen, és lehozzunk egy újabb találkozót kapott gól nélkül. Ez volt a 12. Clean Sheet, ami nem csak azért dicséretes, mert Karius önbizalmának tehet jót, hanem mert tavaly az egész bajnokság során volt ennyi. További érdekesség, hogy a Papussal 50. alkalommal győztünk a Premier Leagueben.

A két úriember személyében rövidesen Európa egyik legkiválóbb párosát tisztelhetjük, és ha a gondolatainkban kicsit mélyebbre úszunk, egy nagyon érdekes kérdés, mire lehetnek képesek ők ketten a Bajnokok Ligájában.

Fontos győzelmünkkel ott vagyunk a dobogón továbbra is, a United pedig már csak két pontra előttünk, forma1-es berkekben ezt hívják úgy, hogy szélárnyékon belül tartózkodunk. Legközelebb a West Ham érkezik hozzánk a bajnokságban, míg egy másik rangadón a két közvetlen riválisunk játszik egymással. A szezonunk remekül alakul, és ha így folytatjuk, akkor nem lehet gond a jövő évi Bajnokok Ligája szerepléssel, ahol szerdán vár ránk fontos mérkőzés Portugália egyik legjobb csapata ellen.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr3513657144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása