<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Így hagyta maga mögött a pubertáskort TAA (Our red glasses)

2018. április 05. 18:42 - BenErdelyi

Liverpool 3-0 Manchester City: Játékosértékelő

p180404-054-liverpool_man_city-1-e1522871222152.jpg

Trent felnőtt a feladathoz, Lovren nem cifrázta, a középpályán pedig visszatért a Gerrard-Xabi Alonso-Mascherano hármas.

Karius: 8/10

Megint nem volt sok dolga, bár ez az állítás igazából az összes meccsre igaz lenne, mert, ha jól tudom mi engedjük a legkevesebb kaput eltaláló lövést a Premier League-ben (de ha nem elsők, akkor minimum top 3-ban vagyunk).

Ezért nem vált be nálunk Mignolet.

Karius ellenben igazi vezére volt a csapatnak pontrúgásoknál, komoly önbizalommal szedte le a City beadásait és amint megkaparintotta a játékszert, egyből próbált kontratámadásokat indítani.

Stevie G is méltatta az elmúlt hónapokban mutatott fejlődését.

p180404-058-liverpool_man_city-e1522875013697.jpg

Trent: 10/10

A Redmen TV-n azt mondták, hogy Trent kisfiúként kezdte a meccset és a végén férfiként hagyta el a játékteret.

A 11 pályán lévő játékos közül mindenképp az ő teljesítménye volt a kedvencem.

A ManU és Palace elleni szenvedős produkciók után világklasszis mentalitással válaszolt a kritikákra.

Ez nem volt egy egyszerű meccs: BL negyeddöntő Európa legjobb formájában lévő csapata ellen egy nagyon izgulós és feszült légkörben.

A srác még mindig csak 19 éves, Leroy Sanét – az ellenfél legveszélyesebb focistáját – pedig a mérkőzés után Trent édesanyukája találta meg a nadrágja zsebében mielőtt berakta volna a mosást 40 fokon.

Lovren: 9/10

Egyszerű a nagyszerű.

Matip combsérülése után nagyon fontos, hogy egy önbizalommal teli Dejan játsszon belső védőt VVD mellett, a tegnapi mérkőzés pedig ideális volt erre a célra.

Egy rossz megmozdulása nem volt, többször önfeláldozóan fejelt bele életerős beadásokba azt kockáztatva, hogy valaki arcon talpalja nekifutásból.

Ezen kívül, amikor nála volt a labda nem cifrázta: ha nagy volt a nyomás kitette bedobásra, ha nem volt más opció hazaadta Kariusnak és egy-ket keresztlabdát is bevállalt.

VVD: 9/10

Senki sem próbálkozott egy az egyben felvenni párharcot a sziklakemény holland ellen.

Pontosan az ilyen meccsek miatt igazolt ide, és nem kérdéses, hogy megállta a helyét a legmagasabb szinten.

A City annyira kimerült ötletekből, hogy a második félidő nagy részében a 170 cm magas Gabriel Jesusra kezdtek ívelni löbbölt beadásokat, akinek a több mint 190 centis Lovren és VVD között sok babér nem termett.

p180404-059-liverpool_man_city-1-e1522875028903.jpg

Robertson: 9/10

Karcos volt ez a becsúszás a tizenhatoson belül, de ezen kívül ismételten nagyon megbízható volt a védelmünk bal oldalan.

Sterling behozatala előtt sok dolga nem volt, de minden egyes megmozdulásában lehetett érezni, mennyire meg akarja mutatni, hogy a pálya ezen részén ő uralkodik.

Ox – Hendo - Milner: 10/10

A 3 belső középpályásunk tegnap este egy emberként uralta a pálya legfontosabb harmadát, mindezt a Gundogan-De Bruyne-Fernandinho-David Silva négyessel szemben.

Nem akármi.

Az egész szezonban zseniális City középpályát kizárólag olyan odaadással, folyamatos kommunikációval és energiával lehet semlegesíteni, mint ahogy azt a mi focistáink tették.

A tegnapi meccs a 10 évvel ezelőtti csapatra emlékeztetett, miután Ox úgy vágta be 25-ről mint Stevie Gerrard; Milner úgy vetette magát minden kétes labdába, mint Javier Mascherano; Hendo pedig Xabi Alonsóhoz hasonlóan osztogatott a pálya középső részén.

Jó, tudom, hogy nagyon bátor ilyen hasonlatot vonni, de most vertük meg a Cityt 3-0-ra, szóval miért ne?!

p180404-049-liverpool_man_city-e1522869102717.jpg

Moreno: N/A

Alex Oxlade-Chamberlain helyére jött be az utolsó 5-10 percre, hogy Robertsonnal karöltve védekezzék ketten Raheem Sterlinget.

Gondoltam már arra, hogy ha például Mané ne adj’ isten lesérül, akkor Moreno simán tudna játszani bal szellőt – lehet, hogy majd küldök Kloppnak egy emailt ezzel kapcsolatban.

Salah: 9/10

Egy kicsit félve várom a híreket az ágyéksérülésével kapcsolatban, ami 50 percnyi játék után a meccse végét jelentette.

Az összecsapás előtt sokan arról beszéltek, hogy a De Bruyne és Mo közötti párharcot a PFA Player of the Year címért ez a negyeddöntő fogja eldönteni.

Szerintem már a meccs előtt is nagyon valószínű volt, hogy Salah fogja behúzni ezt az elismerést, de úgy érzem, hogy a tegnapi események után ez már nem vonható kétségbe.

salah-de-bruyne-664197.jpg

Wijnaldum: 8/10

A Premier League legjobbja helyére állt tehát be több mint fél órát focizni.

Az elején még nem igazán tudta fölvenni a meccs elképesztően gyors ritmusát, de miután belejött nagyon hasznos része volt a jobb oldali védekezésünknek.

Annyira őrült összecsapás volt a tegnapi, hogy Gini egyszer magasan próbálta ívelni a védők mögött elfutó Solankénak, amire még sosem volt példa.

Bobby: 9/10

Még mindig nem teljesen értem, hogy miért hozta le Klopp a 70. percben, Firmino arckifejezéséből kiindulva ő sem igazán támogatta a döntést.

Lehet, hogy elfáradt és Klopp fontosnak tartotta, hogy a csatárunk folyamatos nyomást helyezzen az ellenfél középpályásaira hátulról letámadva őket.

Bobby szenzációsan tartotta a labdát amíg a pályán volt és miután Ian Wright a világ legjobb kilenc-és-felesének titulálta, megmutatta, hogy tulajdonképpen mire is gondolt az Arsenal legendája.

A gegenpressing és a ’légstopp’ koronázatlan királya a brazil varázsló.

Mané: 9/10

Végigrohanta az egész meccset, mindig veszélyes volt a kontratámadásoknál és ő bólintotta a harmadik gólunkat, ami jövő kedden még nagyon sokat jelenthet.

Ha tudunk találni egy gólt idegenben, akkor a Citynek majd 5-öt kéne rúgnia.

A meccs egyik pillanata volt amikor a bal szélen fektette el Nicolas Otamendit egy biciklicsel segítségével – elég kellemetlen volt ez az argentin védőnek.

p180404-051-liverpool_man_city.jpg

Solanke: 8/10

Meglepett, amikor bejött, de sokat futott és mindent beleadott.

Szurkolók: 14/10

Mindenképp említésre méltó a nagyérdemű közönség szereplése a tegnapi meccsen.

Nekem többször úgy tűnt az első félidőben, hogy mi 13-14 játékossal játszunk a City 11-e ellen, miután minden focistájukat egyszerre 4-en helyeztük nyomás alá.

Utólag lehetséges, hogy egy vagy két extra játékos a szurkolótábor hangerejének az eredménye volt.

A meccs ‘embere’!

#MOTM

Image may contain: outdoor

A hétvégén szerintem a B-csapattal is el tudnánk verni az Evertont, de igazából nem érdekel, hogy mi annak a meccsnek a végkimenetele.

A Chelsea teljes kapitulációja után mindent bele kell adni a jövő heti City elleni elődöntőbe, mert még nincs vége.

Henderson nem játszhat, így az ő posztján én Milnert játszatnám (ha addig Can nem épül fel), a két oldalon Wijnaldum és az Ox.

Fél lábbal már az elődöntőben, de figyeljünk oda nagyon.

Csak a Pool!

Bendegúz voltam. #YNWA

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr2413812646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása