<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Watford - Darázsírtás

2019. december 13. 15:26 - Thommo

Most, hogy a BL-ben egy remek meccsen megszereztük a továbbjutást és február végéig nem kell a Királykategóriában helyt állnunk koncentrálhatunk a bajnokságra. A PL-ben már a 17. forduló következik, ahol szombat kora délután a sereghajtó Watford érkezik az Anfieldre. 

Javi Gracia tavaly januárba vette át a Watford irányítását és 14. helyig vezette a Lódarazsakat. Az előző szezonban emelte a tétet a spanyol szakember és a 11. helyig és FA kupa döntőbe vezette a csapatát. Az idei szezon viszont 3 vereséggel és egy döntetlennel kezdte, ami után a vezetők megköszönték a munkáját. Gracia utóda a szintén spanyol Quique Sánchez Flores lett, aki már egyszer, a 2015/16-os szezonban irányította a Watfordot. Csakhogy Flores-szel sem oldódott meg a Watford helyzete, és 12 meccs után, december elsején neki is búcsút intettek. A Leicester és a Crystal Palace ellen Hyden Mullins megbízottként irányította Deeney-éket. December 9. pedig kinevezték a következő menedzsert, Nigel Pearsont. Pearson legutóbb a belga OH Leuven csapatát irányította, eddigi legnagyobb sikere, hogy a Leicester Cityt feljuttatta a PL-be. 

Vajon Nigel Pearson lesz a jó megoldás Watfordban?

A Watford gyengeségének több oka is van. Az első mindenképpen, hogy a játékosok nagy része tudása alatt teljesít, ami súlyosbítja az helyzetet, hogy egyszerre teszik azt. A másik probléma, hogy sok sérülés sújtja a csapatot, Troy Deeney a Watford egyik legeredményesebb játékosa, ebben az idényben még csak 5 mérkőzésen léphetett pályára és még gólt sem szerzett, az ő jelenléte nagyon sokat számít csapatának. Gerard Deulofeu, aki a Barcelonaban nevelkedett, közel két éve erősíti a Watfordot, de eddig ez a leggyengébb idénye, viszont sokat elmond csapatáról, hogy eddig szerzett két góljával és két gólpasszával csapata legeredményesebb játékosa. Rajta kívül még Andre Grey mondhatja el magáról, hogy egynél több gólt szerzett. A szegény ember Kante-jának minősített Abdoulaye Doucouré eddig minden meccsen pályára lépett, de közel sem hozza azt a szintet, amiért még pár hónappal ezelőtt több csapat radarján rajta volt. Az Arsenaltól érkezett Danny Welbeck pedig maga a katasztrófa. A 29 éves csatár nem küzdött sérüléssel mégis csak 5 mérkőzésen lépett pályára, ebből háromszor kezdőként és csak egyszer játszotta végig az adott mérkőzést.

Gerard Deulofeu a Watford legeredményesebb játékosa

Az előző idényben mindkét alkalommal Liverpool siker született. Először a Vicarage Roadon csaptunk össze a Watforddal. Azon a meccsen az első félidei 0-0 után a Salah és Firmino valamint Alexander-Arnold szabadrúgás gólja után 3-0-ra nyertünk. Jordan Hendersont a meccs 82. percében a második sárgalapja után kiállították. Az Anfielden még ennél simább meccs kerekedett, Mané és Virgil van Dijk duplájára és Origi góljára nem érkezett válasz, így 5-0-val söpörtük be a 3 pontot. Ezen a meccsen Trent 3-2 arányba legyőzte Robertsont a gólpassz csatában.

van Dijk két gólt szerzett az Anfielden

Nigel Pearson nem a legjobb előjelekkel várhatja a holnapi mérkőzést, több játékosa is sérüléssel bajlódik. Tom Cleverly saroksérüléssel, Danny Welbeck comb- és José Holebas bokasérülés miatt biztosan nem játszik. Daryl Janmaat és Sebastian Prödl térdsérülés, Adam Masinanak és Roberto Pereyranak kisebb sérülés miatt kérdés a játéka. A Watford lehetséges kezdője: Foster - Femenia - Kabasele - Cathcart - Zeegelaar - Doucoure - Capoue - Sarr - Gray - Deulofeu - Deeney

Klopp jobb helyzetben van kollégájánál, de azért ő sem teljesen boldog. Fabonho és Matip továbbra sem állnak rendelkezésre, ahogyan Clyne sem. Lallana és Lovren kisebb sérülést szedtek össze, de mindkettejük játékára lehet esély. Keita remekül szállt be hosszabb sérülése után, valamint Joe Gomez is remekelt a Salzburg ellen Lovren sérülése után. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Gomez - VvD - Robertson - Keita - Henderson - Wijnaldum - Salah - Firmino - Salah

A holnapi mérkőzés ismét egy jó alkalom Jürgen Klopp számára, hogy pihentesse a játékosait, hiszen kedden már a klubvilágbajnokságon van jelenése a csapatnak. A Watford az egyik kedvenc ellenfele a csapatnak, legutóbb 2015 decemberében kaptunk ki tőlük, pontot is csak a 2017/18-as szezonnyitón tudtak rabolni, az azóta eltelt 3 meccsen pedig 13-0-s gólarányunk van velük szembe. A mostani pocsék formájuk pedig nem egyik napról a másikra fog megszűnni, Nigel Pearsonnak pedig nehéz napjai lesznek az elkövetkező fordulókban. 

A mérkőzést szombaton 13:30-tól a DigiSport1 fogja közvetíteni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr4115350816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása