<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Everton - Liverpool - Restart

2020. június 20. 13:43 - Thommo

Alig több, mint 100 nap után végre Liverpoolba is visszatér a futballélet, méghozzá nem is akármilyen mérkőzéssel. Vasárnap este ugyanis Merseyside derby lesz a Goodisonban, szám szerint a 236. az újrainduló Premier League 30. fordulójában. 

Az Everton 105 nappal ezelőtt játszott utoljára tétmérkőzést, akkor a Chelsea-től kaptak ki nagyon simán 4-0-ra. Az Everton a szezont még a portugál Marco Silva-val kezdte meg, de hiába költöttek el vagon pénzt és erősítették meg papíron a keretet csúfosan ottragadtak a startvonalon. Több fájó vereséget is begyűjtettek, aminek a csúcspontja a decemberi liverpooli városi rangadó volt, amit 5-2-re buktak el. Ez volt Silva utolsó mérkőzése a kispadon, helyét pedig Carlo Ancelotti vette át. Az olasz szakember érkezése felrázta a csapatot és az azóta lejátszott 13 meccsből csak hármat vesztettek el, amivel a kieső helyekről egészen a 12. helyig tornászták fel magukat. 

Vajon Ancelotti lesz a megoldás az Evertonnak?

Ancelotti érkezésének legnagyobb nyertese kétségkívül Dominic Calvert-Lewin, aki eddig 13 gólt szerzett, amiből tízet Silva menesztése után rúgott. A fiatal angol csatár nemcsak a gólok tekintetében lépett előre, hanem a játékpercek tekintetében is, Calvert-Lewin szép lassan alapember lett. A házi góllövő listán második helyen álló Richarlison jóval több játékperccel szerezte meg 10 találatát. A brazil csatár azonban nem csak góljaival véteti észre magát, hanem ostoba nyilatkozataival is, aminek már holnap este megihatja a levét. Az Everton pozitívumai kábé pont eddig tartott, ugyanis a két csatárhoz szinte senki nem tud/tudott fellépni. A legnagyobb csalódás kétségkívül a Juventustól igazolt Moise Kean, akiért 27,5 millió fontot fizetett az Everton és ezért a pénzért mindössze 1 gólt és 2 gólpasszt kaptak. Kean-hez hasonlón Alex Iwobi sem érte meg a pénzét, a nigériai szélső 30,5  millió fontjába fájt a Kékeknek mindössze egyetlen egy gólért. Rajtuk kívül Gylfi Sigurdsson sem hozza már a korábban látott és elvárt szintet, ugyanakkor az izlandinak a csapaton belül nagy a respektje és jelenléte sokat számít a csapatnak. 

Moise Kean (b) és Alex Iwobi: 58m font 2 gól 2 assziszt... Ezt nevezik 100% pénzkidobásnak

A két csapat ebben az idényben kétszer találkozott, és mindkét alkalommal a Vörösök győztek. Első alkalommal a már említett anfieldi 5-2-es siker volt, ahol kis túlzással már az első félidőben eldőlt a végeredmény. A gólgyártást Origi kezdte már a 6. percben, akit Shakiri követett a 17.-ben. Pár perccel később Michael Keane szépített, amire Origi és Mané válaszolt, de a félidőt lezáró hármas sípszó előtt Richarlison lopta közelebb az Evertont. A második félidőben jóformán szinte semmi sem történt. Mire mindenki elkönyvelte volna a 4-2-s hazai győzelmet, akkor Wijnaldum góljával még egyszer megforgatta a tőrt a már így is csalódott Everton szurkolókban. 

A második találkozót szintén az Anfielden rendezték meg, de most a két gárda az FA kupa 3. fordulójában volt érdekelt. A Liverpool alaposan felforgatott és megfiatalított kerettel lépett pályára, ami mérkőzés elején meglátszott. Sorra jöttek az Everton helyzetek, de Adrián remek védéseinek köszönhetően 0-0-val vonulhattak a félidőre a csapatok. A második félidőben aztán kezdett magára találni a Liverpool, aminek a 71. percben lett meg az eredménye. Curtis Jones lőtt szemtelenül nagy gólt Jordan Pickford kapujába, amivel eldöntötte a mérkőzést. 

Shaqiri gólöröm a decemberi városi derbiről

A holnap esti meccs előtt Ancelotti mester lehet nagyobb gondban, ugyanis hiába volt bő 3 hónap kényszerpihenő, sok játékosa még nem tudott felépülni. Hiányozni fog többek közt Yerri Mina, Cenk Tosun, Theo Walcott és Fabian Delph. Az Everton várható kezdője: Pickford - Digne - Keane - Holgate - Sidibe - Daves - Schneiderlin - Sigurdsson - Richarlison - Iwobi - Calvert-Lewin

A kevesebb hiányzó miatt azonban Jürgen Kloppnak sem lehet felhőtlen a mosolya. A felkészülési időszakban Robertson, Alisson és Salah is összeszedett pár kisebb sérülést, ami miatt ki is hagyták a Blackburn elleni felkészülési meccset. A sérülései rendbe jöttek, azonban játékuk így is kérdéses lehet, de a jelenleg érvényben lévő 5 cserés szabály miatt valószínűleg láthatjuk őket a pályán. Az LFC várható kezdője: Adrián - TAA - Gomez - VvD - Milner/Robertson - Henderson - Fabinho - Wijnaldum - Mané - Firmino - Origi/Salah

A három hónapos kihagyás után nehéz megmondani, hogy a két csapat milyen formában vég neki az újraindulásnak, de a felpörgéshez nem is lehetett volna jobb párosítást találni. A Mersey parti derbin a pillanatnyi forma sosem mérvadó, bár az Everton 23 meccsel ezelőtt még 2010 őszén tudott utoljára nyerni. Azonban Carlo Ancelotti jól ismeri a Liverpoolt és Kloppot, aki még a Napoli mestereként tört többször is borsot a mieink orra alá. A meccs pikantériáját nem csak a két mester összecsapása, hanem a Richarlison - van Dijk párharc is izgalmassá teheti.

A mérkőzést vasárnap 20:00-tól a DigiSport1 fogja közvetíteni

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr6015904136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása